NÍNÓ

Cukorbetegek nevében gyűjt adományt a pofátlan kaposvári csaló!

A Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesületének nevében próbált többször is pénzhez jutni egy 60 év körüli nő egy bevásárlóközpontnál.

Egy rosszul öltözött, 60 év körüli nő az egyik kaposvári nagyáruház előtt szólította le a vásárlókat, és pénzt kéregetett a cukorbetegekre hivatkozva. Minderről a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesületének egyik tagját a szomszédasszonya értesítette.

 

 

Nem engedélyezett senki ilyen gyűjtést, mi nem koldulunk az utcán

- nyilatkozta az eset után a Somogyi Hírlapnak Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna,az egyesület vezetője.

Pofátlan módszerekkel szereznek pénzt a csalók

A kaposvári eset sajnos csak egy a sok  módszer közül, mellyel csalók próbálnak pénzt kicsikarni a jószívű és gyanútlan járókelőktől.

A %% is beszámolt egy még aljasabb módszerről, amikor egy 39 éves miskolci férfi halott gyermekek fotóival próbált meg pénzt kicsalni a Facebookon. Sajnos még mindig hódít az úgynevezett "unokázós" csalás is amikor a bűnözök bajba ju­tott uno­ká­nak vagy az ő is­me­rő­sé­nek ki­adva ma­gu­kat csal­nak ki

akár több száz­ezer fo­rin­tot

a se­gí­teni akaró nagy­szü­lő­től.

A rendőrség minden esetben arra hívja fel a figyelmet, hogy legyen mindenki nagyon körültekintő és bizalmatlan hasonló esetekben. Az adománygyűjtőktől kérjenek igazolványt vagy számlaszámot, ahova a felajánlást lehet küldeni, a telefonálós csalók esetében pedig tegyenek fel olyan kérdést, amit kizárólag csak a valódi rokon tud megválaszolni!

És ezeket olvastad már?