NÍNÓ

Csőtörés buktatta le az agyafúrt dílert

Az évszázad üzletének tűnt: évek óta közel 100 tő vadkendert nevelgetett a kőbányai lakásban. Ráadásul költség nélkül, mert az áramot lopta hozzá. Egy banánhéjon csúszott el: csőtörés miatt a szomszédoknak fel kellett törniük a lakást, így bukott le.
  • Szerző: Ripost

A 32 éves férfi már évek óta termesztett cannabist a X. kerületi lakásában. Egy szobát szellőztető-, világító- és fűtőberendezésekkel szerelt fel, kiépítette a tápoldat-ellátást és az élősködők ellen vegyszert is használt. A vádlott a szükséges energiát vezetékek szabálytalan összekötésével, fizetés nélkül vételezte. A lakásba egy csőtörés miatt kellett – lakatos segítségével – bejutni 2018. június 2-án, ekkor a helyszínen 93 tő indiai vadkender volt. A termesztőt a rendőrség elfogta és őrizetbe vette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen kábítószer termesztés és lopás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bűncselekményeket a törvény – halmazati büntetésként – egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, majd bűnügyi felügyelet alatt állt, jelenleg szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?