NÍNÓ

Csalók küldenek leveleket az NKM-re hivatkozva

Érdemes figyelmesnek lenni az e-mailek kapcsán, mert bár nagyon hasonlítanak a szolgáltató által küldöttekre, alapvető adatokat viszont nem tartalmaznak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Adathalász csalók küldenek elektronikus leveleket az NKM Energia Zrt.-re hivatkozva – közölte a szolgáltató az MTI-vel szerdán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közlemény szerint az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít.

A megtévesztő leveleket ugyanakkor ki lehet szűrni, mert az NKM küldeményein mindig szerepel a szerződéses folyószámla száma, a számla száma, és az összes adat az átutaláshoz.

Illusztráció/Fotó: Pixabay

A szolgáltató kizárólag az [email protected] címről küld tájékoztatást számlák kiállításáról – hívta fel a figyelmet az NKM.

Az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának a címe:

https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat, a csalók viszont a https://nkmenergia-zrt.com/foldgaz/ugyfelszolgalat-hu címre próbálnak irányítani.

Hangsúlyozták továbbá, hogy az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérnek bankkártyaadatokat, azokat kizárólag a biztonságos banki felületre átirányítva kell beírni.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?