NÍNÓ

Búvárok keresik az osztálykirándulásról eltűnt gyereket

Tegnap este érkezett a hír az MTI-hez, hogy egy 14 éves fiú eltûnt a székelyföldi Szent Anna tónál. A helyi katasztrófavédelemnek azonban fel kellett függeszteni a keresést, amit ma reggel nagy erőkkel folytatnak.

Tegnap délután hatkor jelentették a Hargita megyei katasztrófavédelemnél, hogy eltűnt egy 14 éves fiú, aki kirándulásra érkezett egy nagyobb diákcsoporttal a Szent Anna-tóhoz.

Dudu Ovidiu ezredes, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a gyerekek a tóban fürödtek tanári engedéllyel, de egy közelgő vihar miatt kihívták őket. Ekkor vették észre, hogy egy gyerek ruhája gazdátlanul a parton hever.

Azonnal riasztották a hatóságokat, és meg is érkeztek a helyszínre a Kovászna megyei és Hargita megyei búvárok.

Több óra kutatás után azonban a sötétben fel kellett adniuk a keresést, mert a felkavart iszap teljesen ellehetetlenítette a látási viszonyokat.

A szóvivő elmondta ma reggel már tovább folytatják az eltűnt fiú keresését.

A Szent Anna-tavat egyébként maguk a búvárok egy iszapos, zavaros, erős sodrású édesvíznek tartják, ahol alig látni valamit. Több alkalommal is előfordult, hogy halálos baleset történt a tóban és ilyenkor tapogatózva kellett megkeresni a vízben levő élettelen testet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?