NÍNÓ

Brutális, hányszor hívták a mentőket a hőség miatt

Jóval több esetben riasztják a mentőket rosszulléthez, amióta tart a hőség. Csak csütörtökön 15%-kal nőtt a mentőriasztások száma. A fővárosban 900 esetben kérték a mentőszolgálat segítségét.
  • Szerző: Ripost

Jóval több esetben riasztják a mentőket rosszulléthez, amióta tart a hőség – tudta meg a %% Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől.

Csak csütörtökön 3200 esetet láttak el 24 órán belül, ami 15 százalékkal több a szokásosnál. Kilencszáz esetben a fővárosban riasztották a mentőket rosszulléthez.

„Az a tapasztalat, hogy a hőség elsősorban az időseket, a szív- és érrendszeri betegeket, valamint a kisgyermekeket veszélyezteti”

– mondta el a szóvivő. Majd így folytatta:

„Azoknak is érdemes nagyon körültekintőnek lenniük, akik valamilyen súlyos, krónikus alapbetegségben szenvednek. Ha valaki elájul a hőségben, hűvös, árnyékos helyre fektessük le, így az átmeneti vérkeringési zavar hamar helyreállhat” – Győrfi Pál.

Ha magához ér, kínáljuk vízzel és ha nem lesz gyorsan jobban, hívjunk orvosi segítséget!

Aki teheti, a megterhelőbb tennivalókat, a kerti munkát, a bevásárlást a kora reggeli vagy a késő délutáni időszakban végezze! Most különösen fontos a vízivás, és érdemes lédús gyümölcsöket, leveseket fogyasztani. A hőségben romlik az autóvezetők koncentrációja, hosszabb a reakcióidő, közlekedjünk óvatosan, türelmesen!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?