NÍNÓ

Borzalom a Pest megyei erdőben: kerekesszékben ülő holttestre bukkantak

Az idős férfi három másik emberrel élt, akik egyáltalán nem gondoskodtak róla.
  • Szerző: Ripost

A Pest Megyei Főügyészség kérte egy férfi és egy nő letartóztatását, mert nem gondozták megfelelően a velük élő idős, beteg, mozgássérült férfit, akit, miután meghalt, a holttestét Szentmártonkáta mellett egy erdőbe vitték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.

A bűnügy gyanúsítottjai két férfi és egy nő egy albérletben éltek a sértettel. Az idős férfinak korábban mindkét lábát amputálták, kerekesszékkel közlekedett. Az egyik férfi elvette az idős ember bankkártyáját, ő vette fel a nyugdíját, a pénzből enni és inni adott neki. Ezen felül nem gondoskodott róla, albérletről-albérletre magával vitte őt. Több esetben úgy költöztek el a gyanúsítottak, hogy az idős embert teljesen magára hagyták. Ilyenkor idegen emberek vagy a családsegítők gondozták a sértettet. Az idős férfi bankkártyáját ekkor is a gyanúsítottak használták.

2017 februárjában a családsegítők olyan leromlott állapotban találták a sértettet, hogy egy budapesti kórházba vitték. Ott rendszeres orvosi és egészségügyi ellátásban részesült. A bácsi elmondta, hogy iratait és bankkártyáját elvették tőle, és fél az egyik gyanúsítottól, mert bár fizikailag nem bántotta, de megfélemlítette. Kezelése során a fizikai állapota javult. Bankkártyáját ekkor letiltotta.

A gyanúsítottak közben Szentmártonkátára költöztek, és észlelték, hogy nem tudják használni a sértett bankkártyáját. 2017 októberében a nő elment meglátogatni az idős embert. Kitolta a kerekesszékben ülő sértettet a kórházból és társaival egyenesen egy bankfiókba vitte, ahol kivetették vele a számláján lévő összes pénzét.

Ezután Szentmártonkátára, az albérletükbe vitték az idős embert. Orvost nem hívtak hozzá, gyógyszereiről nem gondoskodtak. A sértett alig evett, többször rosszul lett, majd egyik este meghalt. Halálakor ugyanabban a ruhában volt, amiben a kórházból elhozták. A gyanúsítottak a kerekeszékkel együtt kitolták a sértett holttestét az erdőbe, ahol később mások megtalálták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói alapos nyomozás eredményeként hétfőn vették őrizetbe az egyik férfit és a nőt. Társuk szökésben van.

A minősített emberöléssel gyanúsított férfi és nő szökésének veszélye a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya és életvitelük miatt fennáll. Ez a körülmény a letartóztatásukkal akadályozható meg. A Pest Megyei Főügyészség ezért kérte a gyanúsítottak letartóztatását – írja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?