NÍNÓ

Bikát akart a börtönbe a magyar férfi, ez lett a történet vége

A Bajai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fegyházbüntetését töltő férfival szemben, aki „bika” drognak nevezett új pszichoaktív szerrel átitatott A/4-es papírlapokat akart magának az anyja segítségével postai levélként a fegyintézetbe bejuttatni.
  • Szerző: Ripost

Igazán leleményes volt egy magyar elítélt, de nem tudott túljárni a fegyintézet munkatársainak az eszén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádirat szerint a fegyházbüntetését töltő kábítószer-kereskedő megszervezte, hogy egy ismeretlen személy a „bika” nevű új pszichoaktív anyaggal 15 db A/4-es papírlapot átitasson és azt elküldje a férfi Baja környékén élő anyjának. A vádlott a vele kapcsolatot tartó anyjával – az ügy másik vádlottjával – megbeszélte, hogy az elkészült preparátumot levélpostai küldeményként feladja a számára – számolt be a történetről a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az asszony az ismeretlen „készítőtől” az otthonában még szeptemberben átvette a droggal átitatott papírlapokat tartalmazó nagyméretű borítékot, amelyen feladóként egy ügyvédet tüntettek fel. Ezután a levelet fiának címezve feladta.

A büntetés-végrehajtási intézet azonban gyanúsnak ítélte a küldeményt és nem adta át a férfinak. Az iratcsomagban az iratok új pszichoaktív anyaggal voltak átitatva, amelynek tiszta hatóanyag tartalma többszörösen meghaladta a csekély mennyiség alsó határát.

Fotó: Pixabay

Az ügyészség a férfit és az anyát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, ezért a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?