NÍNÓ

Betonfalnak kormányozta autóját az önfeláldozó érdi rendőr

Egy asszony épp orvoshoz vitte két és fél éves gyerekét, amikor egy fékhibás rendőrautó vezetője inkább félrerántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést.

Egy érdi fiatalasszony a kisfiával indult a gyerekorvoshoz péntek délelőtt, de a pár perces út kis híján tragédiába torkollott - számol be az esetről a Bors.

Az anyuka autójával a főútról balra akart kanyarodni, várta, hogy a szemből jövő autók elhaladjanak, ekkor hallotta a mögötte lévő autó csikorgó kerekét.

A tükörben láttam, hogy egy rendőrautó sofőrje félrerántotta a kormányt és az árokba hajtott

– mutatta a baleset helyszínét a kisgyermekes anyuka.

Az érdi rendőrök lélekjelenlétének és határozottságának köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia, tőlük tudta meg az asszony, hogy

műszaki hiba miatt nem tudtak rendesen fékezni.

Mivel nem akartak hátulról beléjük hajtani, inkább az árokba kormányozták a kocsit. Az egyik rendőrnő megsérült, a másik kisebb zúzódásokkal szállt ki az autóból.

Bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha belénk hajtanak

- hálálkodik Erika. Az érdi járőröknek is szerencséjük volt, mint mondja, egy betonfal előtt fél méterrel sikerült csak megállniuk.

A helyszínen többen hallották, hogy az egyik rendőr idegesen ismételgette, hogy rossz volt a kocsi fékje, és ezt már többször is jelezte, de senki nem foglalkozott vele.

A ORFK sajtóosztálya csak annyit válaszolt az érdi esettel kapcsolatban, hogy a balesetben az egyik kolléganőjük könnyű sérülést szenvedett. Az Érdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az ügyet, szakértő bevonásával.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?