NÍNÓ

Beköltöztek kislányuk gyilkosának házába a szekszárdi szülők

K. Dániel hidegvérrel meggyilkolta unokahúgát, a 6 éves Leonettát Szekszárdon. A tragédia híre mindenkit megrázott. A fiú családja szégyenében elmenekült, de az áldozat családja is elköltözött. Most visszaköltöztek - abba a házba, ahol korábban a gyilkos lakott...
  • Szerző: Ripost

Egy telken két ház áll: az egyikben élt a gyilkos a családjával, a másikban az unokatestvére, a 6 éves Leonetta és az ő családja. Aztán március 8-án megtörtént a brutális gyilkosság pár méterre a telektől a patakparton…

„Nem múlik el úgy nap, hogy ne beszéljünk Leonettáról!”

– kezdte lapunknak Kalányos Gábor, a Szekszárdon meggyilkolt 6 éves kislány édesapja. A család képtelen feldolgozni, hogy a lány unokatestvére, K. Dániel – akivel közös udvarú, de különálló házban laktak – elcsalta Leonettát a közeli patakhoz és ott hidegvérrel megölte. Dániel családja Szolnokra menekült, mert féltek a megtorlástól, de Leonetta szüleinek sem volt maradásuk ott, ahol minden a kislányukra emlékeztette őket, így vidékre költöztek. De az új hely bérleti díját nem tudták kigazdálkodni, ezért kénytelenek voltak visszaköltözni – ráadásul oda, ahol a gyilkos lakott.

„Az ingatlan azon részét, amiben Leonettával és a testvéreivel éltünk, már nem tudjuk használni, a nagyfiam lakik benne” – mondta a családfő. – „Így mi abba a házrészbe szorultunk, ahol a lányunk gyilkosa lakott. Borzasztó állapotban volt, beletelt jónéhány napba, mire lakhatóvá tettük. Felújítottuk, és kifestettünk egy szobát, abban állítottunk emléket a mi Leonettánknak. A falat rózsaszínre mázoltam, majd a tiszteletére felakasztottunk néhány róla készített képet. Rettenetes érzés ott álomra hajtani a fejünket, ahonnan Dani elindult, amikor elcsalta a kislányunkat, hogy megölje…”

A család minden nap meglátogatja a temetőben Leonetta sírját. Megrázó, hogy mi minden van a síremléken - a további részletek a hétfői Ripost napilapban! 
 

Félmeztelenül dobta a patakba

Ahogy arról a %% beszámolt, március 8-án K. Dániel elcsalta otthonából a kis Leonettát, majd az egyik szomszéd udvarán keresztül kézen fogva elvitte a lakóházak mögötti földes töltésútra, a patak mellé. Ott bántalmazta a kislányt, majd hatszor egy nehéz tárggyal fejbe vágta. Ezután a gyermek félig lemeztelenített testét a patakba dobta. Itt találtak rá a szülei. K. Dániel most rácsok mögött van, folyik ellene az eljárás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?