NÍNÓ

Bekeményítettek a határ túloldalán: lesből támadnak a rendőrök

Bokor mögül, álcázva, láthatósági mellény nélkül óvják a rendet Ausztriában. A helyi autósok nagyon kiakadtak. Érdemes betartani a szabályokat, mert sokba kerülhet egy-egy bírság.

Egyre többet panaszkodnak az osztrák autósok a helyi rendőrségre, írja a kurier.at. A felháborodásnak elsősorban az az oka, hogy a szomszédos ország rendőrei lesből mérnek, és különböző tereptárgyak mögé bújva figyelik a szabálytalankodókat. Ráadásul az út szélén rejtőző zsaruk még láthatósági mellényt sem viselnek.

A lapnak több olvasó panaszkodott, voltak, akik a zéró toleranciát fájlalták, mások a jelentős összegű bírságok miatt háborodtak fel. A kurier.at kérdésére a bécsi rendőrség illetékese megerősítette, hogy Ausztria útjain fokozott az ellenőrzés. Ráadásul most tanítják be a kezdő, fiatal rendőröket, így a szokásosnál komolyabb a rendőri jelenlét az utakon.

 

Vidéki jellemző a bujkálás

A főrendőr arra már tudott választ adni, hogy az emberei miért bújnak el, és miért nem hordják az amúgy kötelező mellényt. A válasz szerint

 

ez a vidék sajátos jellemzője.

 

Mindenesetre érdemes óvatosan, a szabályokat betartva vezetni a magyar határ túloldalán, mert az osztrák rendőrök idén már most több bírságot szedtek be, mint 2014-ben. A lap összegyűjtötte a legfontosabb büntetési tételeket, a %% pedig forintra váltotta őket.

A gyorshajtás +40 km/h-ig 27 ezer 900, +30 km/h-ig 15 ezer 500 forint. Egy piroson áthajtás majdnem 22 ezerbe, a záróvonal átlépése 15 ezer 500-ba, a biztonsági öv be nem kapcsolása szintén 15 ezer 500 forintba kerül.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?