NÍNÓ

Barátja szeme láttára erőszakolták meg a kempingező 23 éves lányt

Elkezdődött a pere annak a 31 éves ghánai férfinak, aki megerőszakolt egy 23 éves német lányt, ráadásul az áldozat barátjának szeme láttára tette ezt.
  • Szerző: WM

Kéz- és lábbilincsben vezették be a bonni bíróság épületébe a 31 éves Eric X.-et. Az ügyészség biztos benne, hogy ő az, aki idén áprilisban megtámadott egy kempingező fiatal párt. Az áldozat és barátja vallomásából kiderül, hogy a ghánai születésű illegális bevándorló egy fűrésszel fenyegetőzött, majd azt mondta a 23 éves lánynak:

gyere ki a sátorból, te pi..a, meg akarlak d..ni!

A fiatal pár annyira megrémült, hogy engedelmeskedtek a migráns követelésének, Eric X. a lányt pár méterrel arrébb vonszolta, majd megerőszakolta. Ezt követően elmenekült a helyszínről.

A vádlott a bírósági jegyzőkönyv szerint elvitt a helyszínről hat eurót és egy hordozható hangszórót is. A bíró felhívta a ghánai férfi figyelmét, hogy önmagától is elmesélheti, hogy szerinte mi történt azon a bizonyos estén. Eric X. azonban azt felelte, hogyan tudna olyan esetről mesélni, amihez az égvilágon semmi köze sincs. A vádlott annak ellenére vallja magát ártatlannak, hogy a helyszínen rögzített DNS-minták megegyeznek az övével, valamint, hogy az elfogásakor megtalálták nála az ellopott hangszórót is.

Amikor a bíró szembesítette Ericet, hogy a DNS-minták megegyeznek, akkor hirtelen nagyon mérges lett:

Ha a bíróság szerint megegyeznek a minták, akkor muszáj vagyok ezt a lányt prostituáltnak nevezni.  És, aki védi őt, aki azt állítja, hogy megerőszakolták, az a legmocskosabb ember a földön.

Eric X. egyébként idén februárban utazott Olaszországból Németországba, majd egy menekültszállón élt. A vádlottat már márciusban ki akarták toloncolni, de fellebbezett az ítélet ellen, így a procedúra elhúzódott. A bíróságon az is elhangzott, hogy előbb érkezhetett volna a rendőri segítség, ha a diszpécser komolyan veszi a kétségbe esett barát telefonhívást, aki még az erőszak közben tárcsázta a segélyhívó számot.

Az ügyben október 19-én születik majd ítélet.

És ezeket olvastad már?