NÍNÓ

Azt hitték, bérlethamisítót fogtak, lecsukták! A főkapitány kért bocsánatot!

A jegyellenőrök szerint hamis volt egy utas bérlete. Az utas viszont rendőrt hívott. Vesztére. Õt csukták le! Meglepő módon kiderült, hogy az ellenőrök tévedtek!
  • Szerző: M. Elek

Még november 8-án állítottak meg egy nőt a BKK ellenőrei a Kálvin téren, hogy ellenőrizzék a bérletét. Szakértőnek gondolva magukat, megállapították, hogy az bizony hamis, lefoglalták a bérletet és felvették az utas adatait. Mivel a nő hivatalos pénztárban vette a szelvényt, nem akart büntetést fizetni. Amikor látták az ellenőrök, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, ellenkezik, nem vesz át, és nem ír alá semmit, sietve továbbálltak, mintha mi sem történt volna. Az orvosként dolgozó nő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, követte őket, és rendőrt hívott.

A legnagyobb meglepetésére a rendőrök azonban őt állították elő, rabosították, ujjlenyomatot is vettek, majd lecsukták. Pedig számlával tudta igazolni, hogy nem hamisítvány a bérlete.

A rendőrség most azt közölte, hogy a nyomozás során szakértőt rendeltek ki, és beszerezték a bérletet eladó cégtől a bérlet vásárlását igazoló számlát. A bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó, két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján megszüntették az eljárást, és a rendőrség intézkedett: a hölgy adatait törölték a nyilvántartásból.

Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére, és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amiben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért - olvasható a police.hu-n. A történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgálják. A doktornő azonban nem fogja ennyiben hagyni a dolgot! 

Forrás: index.hu

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?