NÍNÓ

Azt hitte a kamasz, vicces, hogy betontalpat tett a sínekre

Az arra közlekedő vonat mintegy száz méteren át tolta maga előtt azt a betontalpat, amit egy felelőtlen tinédzser tett a sínekre.
  • Szerző: Ripost

Egy 16 éves fiatal kedd délután Somogyszentpált elhagyva egy hátrahagyott beton talpazatot helyezett arra a sínpárra, melyen nen sokkal később egy személyvonat haladt el.

A mozdonyvezető, amint észlelte az akadályt, vészfékezett, de már nem tudott időben megállni, így több, mint 100 méteren át tolta maga előtt a betondarabot. A szerelvény szerencsére nem siklott ki, személyi sérülés sem történt, és anyagi kár sem keletkezett.

Képünk illusztráció

Az önmagát viccesnek gondoló kamasz azonban feltehetően egy életre szóló leckét kap. Az esetről érkezett bejelentést alapján ugyanis a rendőrök kikérdeztek egy csapat fiatalt, akik a sínpár mellett gyalogoltak. A társaság egyik tagja bevallotta, hogy a betontalpat viccből helyezte a sínekre, mert nem gondolta, hogy baj lehet belőle.

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

És ezeket olvastad már?