NÍNÓ

„Az életével kellett fizetnie” – tragédia történt a Budai Várban

Tragikus kutyatámadás történt a budai Várban. Az önkormányzat hónapok óta nem tesz semmit, hogy a balhék megelőzésében segítse a gazdikat, hiába kérte a lakosság.
  • Szerző: Ripost

Egy Szotyi nevű yorki kutyus volt az áldozata a legutóbbi kutyatámadásnak a Budai Várban. Két héttel ezelőtt egy nagyobb testű kutya felkapta és eltörte a gerincét. A Zsombor nevű vizsla, aki a támadásért volt felelős, korábban is agresszíven viselkedett más kutyákkal szemben is. Emiatt már veszélyesnek nyilvánították, azonban gazdája nem tartotta be a kötelezettségeit, szájkosár és a fojtónyakörv nélkül vitte sétálni kutyusát.

Halálos támadás érte a kiskutyát
Fotó: olvasói fotó

Bár a mostani támadás alkalmával volt egy vékony póráz a vizsla nyakán, a járvány óta egyre több olyan incidens történt, amely során póráz nélkül sétáltatott négylábúak miatt volt összetűzés a szabályosan sétáltatott kutyákkal. Ezekben az esetekben ráadásul a pórázon sétáltatott kutyák hátrányból is indulnak, ugyanis nem tudnak olyan szabadon mozogni, mint a rájuk támadó ebek.

Szotyi gazdája a Facebookon számolt be a szomorú részletekről:

„Egy szintén vári lakos Zsombor nevű vizsla a Dísz téren, a Vár Bisztró előtt, a hátunk mögül Szotyira támadt és eltörte a gerincét. A gazdi hanyagságáért Szotyinak az életével kellett fizetnie...”

A gazdik korábban az I. kerületi önkormányzattól vártak segítséget a sorozatos balhék megoldására, ám eddig nem történt semmi. Mostanában ezért egyre többen kezdtek el maguknál gáz- vagy éppen paprika spray-t hordani önvédelmi megfontolásból.

A Metropol felkereste Angyal Zsoltot az Akela Kutyaiskola vezetőjét, hogy néhány tanáccsal tudjunk segíteni a magukat veszélyben érző gazdiknak, az ilyen helyzetek kezelésére. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi történtek a kerületben és mit tehetsz te magad is a tragédia megelőzésére, akkor keresd a keddi Metropolt, vagy látogass el kedd reggel a Metropol.hu-ra!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?