NÍNÓ

Autót gázolt a vonat. Másodperceken múlott az utasok élete

Hárman ültek az autóban, amelyik behajtott a vasúti átjáróba. A sofőr azonnal nyomta a féket, de az ütközés elkerülhetetlenné vált. A MÁV szerint pirosan villogott a jelzőlámpa, a szemtanúk szerint fehéren.
  • Szerző: Ripost

Másodperceken múlott annak a három férfinak az élete, akik abban a Volkswagenben ültek, amelyik a Veszprém melletti Márkón hajtott be a vasúti átjáróba. Az autó sofőrje gyorsan kapcsolt és azonnal nyomta a féket, az ütközés azonban elkerülhetetlen volt. A vonat akkora sebességgel vitte le az autó elejét, hogy abból a motor is kiszakadt.

Csodával határos módon úszták meg

A három férfi közül ketten könnyebb sérülésekkel, egyikük pedig teljesen épen úszta meg a balesetet. Az autó eleje is hiába hajlott be harmonikaszerűen, mindhárman kiszálltak belőle, nem volt szükség a tűzoltók segítségére.

A vélemények eltérőek: a MÁV hivatalos közleményében azt írta: a személyautó a tiltó jelzés ellenére hajtott rá a sínekre, a szemtanúk szerint fehéren villogott. A helyiek szerint azonban a lámpa sokszor hibásan működött: hol a közeledő vonat ellenére nem adott tiltó jelzést, hol órákig pirosan világított.

Órákig állt a vasúti forgalom

A két könnyebb sérültet a mentők a veszprémi kórházba szllították, de a vasúti közlekedés a baleset után órákig nem állt heyre: pótlóbuszok közlekedtek a vonatok helyett. Egyébként nemcsak az autó, a mozdony is megsérült: leszakadt a légtartálya és az akkumulátor tartálya is, így üzemképtelenné vált.

És ezeket olvastad már?