NÍNÓ

Amőbáztak a metró üléshuzatán - poénnak indult, de következménye van

Első látásra vicces az a fénykép, amit a Metróért Egyesület tett közzé: a metró üléshuzatán játszottak amőbát. Csakhogy ez ugyanolyan vandalizmus, mint amikor kiszakítják az ülést, kitörik az ablakot vagy leszakítják a kapaszkodót.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Bár még csak ősz van, máris rekord összegű kár keletkezett a fővárosi járművekben. Az egyik ilyen eset, hogy amőbát játszottak vicces kedvű fiatalok a metró üléshuzatán. A vandálok évente több millió forintos kárt okoznak.

„2014-hez képest a hetedére csökkent a vandalizmus okozta káresetek száma, de az okozott kár mértéke idén már most rekordot döntött, pedig még az év utolsó negyede hátravan” – közölte a %%-tal a közlekedési cég. Míg 2014-ben 90 káreset történt 4,1 millió forint értékben, addig idén eddig csak 13 káreset történt, de az értékük meghaladja a 9 millió forintot. A vandálok összefirkálják a járműveket, graffitiket rajzolnak rájuk, gyakran összekarcolják, betörik az üvegfelületeket.

A közlekedési cég éppen ezért egyre több járművet szerel fel zártláncú kamerás térfigyelő rendszerrel, éjjel pedig több biztonsági őrt alkalmaznak. A kamerák felvételeit két hétig megőrzik.

Akit vandálkodáson kapnak, az nem csak büntetőeljárásra számíthat, de az okozott kárt is bevasalják rajta.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?