NÍNÓ

Amatőrök: azzal a kocsival furikáztak, amivel korábban lopni mentek

Nyolcmillió forint értékű szerszámgépeket lopott el két gödöllői férfi egy építkezésről, a kameráknak köszönhetően elég gyorsan megtalálták őket.
  • Szerző: Ripost

Nem volt szükség sem különleges egységre, sem kódfejtőkre ahhoz az ügyhöz, amit a pesti nyomozók könnyedén felgöngyölítettek: a gyanúsítottak ugyanis ugyanazzal a kocsival furikáztak a városban, amivel korábban lopni mentek egy építkezésre. Ott azonban kamera volt, aminek a képén tökéletesen látszott, hogy milyen típusú autókat használtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 38 éves P. Viktor és társa, az 52 éves C. Róbert az angyalföldi építkezésről összesen 8 millió forint értékű szerszámgépet vittek el, az akció előtt azonban kocsival felderítették a terepet, majd – mivel látták, hogy nagyobb méretűek a gépek – egy teherautóval mentek vissza a helyszínre, és gyakorlatilag mindent felpakoltak. De annyi eszük nem volt, hogy meggyőződjenek róla: van- e kamera az építkezésen. Természetesen volt, és a felvételen tökéletesen látszott mindkét autó.

Fotó: police.hu

A nyomozók a felvételek alapján azonosították az autók típusait, majd április 30-án a XV. kerületben felfigyeltek egy, a kamerafelvételeken szereplő tehergépkocsira. A rendőrök a teherautót Gödöllőig követték, ahol az autóban ülő két férfi egy építkezés mellett álló autó platójáról leemelt egy szerszámgépet, majd megpróbáltak elmenekülni.

A rendőrök a teherautó utasait elfogták, majd a gépkocsi rakterében, valamint az egyik férfi lakásán tartott kutatás során talált szerszámgépeket lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói P. Viktort és C. Róbertet 3 rendbeli lopás bűntett, 1 rendbeli lopás bűntett kísérlet és 1 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

És ezeket olvastad már?