NÍNÓ

Alvó betegeket fosztott ki egy dunaújvárosi férfi Kalocsán

Magatehetetlen áldozatai pénztárcáját, telefonját és óráját is elvitte.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Két nappal azután utazott Kalocsára a férfi, hogy lopás miatt egy másik ügyben kihallgatták. Az esti órákban érkezett meg a helyi kórházba, ahol hozzátartozóját szerette volna meglátogatni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Miután megtudta, hogy a családtagja nem ott fekszik, nem távozott a kórházból, helyette inkább lopási céllal a belgyógyászat egyik kórtermébe ment. A gyógyszerek miatt már mélyen alvó, idős férfi ágya melletti szekrényről egy 5.000 forint értékű mobiltelefont lopott el töltővel együtt. Ugyanebben a kórteremben egy másik férfibeteg ágya mellől szintén telefont és bőr pénztárcát emelt el éppen, amikor az alvó beteg felriadt, és rászólt.

Ezután a fosztogató elmenekült, de nem ment messzire, a sebészeti osztály egyik kórtermébe is bement. Onnan egy szintén már alvó beteg karóráját lopta el. Idős áldozata arra ébredt, hogy a vádlott az ágya melletti szekrényen könyököl, és az egyik kezében a táskája, másikban a karórája van. A betegnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a táskáját kikapta a vádlott kezéből, ám a fosztogató a karórával kiszaladt a kórteremből.

Röviddel ezután a rendőrök a buszpályaudvaron elszámoltatták a férfit, akinél a lopott telefonokat, pénztárcát és karórát is megtalálták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit három rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?