NÍNÓ

Aljas trükk a lakáspiacon: erre vigyázz, ha nézelődsz!

Újabb trükkel próbálnak pénzt kicsikarni a csalók azoktól, akik ingatlant akarnak vásárolni. Az egyik hazai ingatlanpiaci portálra is raktak fel ilyen hirdetéseket az elkövetők. Óvakodjon ha ilyen trükkel próbálják átverni!
  • Szerző: Ripost

Új trükkel támadnak a csalók a lakáspiacon. Hirdetéseket tesznek fel szép és olcsó ingatlanokról, ám a hirdetésbe nem írnak bele túl sok információt. Ha az érdeklődő többet szeretne megtudni a vásárlás előtt, akkor egy telefonszámot kell felhívnia, amit nem vesz fel senki, viszont az érdeklődő azonnal kap egy sms-t. A kapott szöveg egy emelt díjas telefonszámot tartalmaz, amit az érdeklődőnek fel kell hívnia. A sikeres beszélgetés kezdeményezéstől pedig pörög az óra, másodpercenként 15 forintot vonnak le a telefonálótól. Tehát egy 10 perces telefonálás 9 ezer forintjába fog kerülni az érdeklődőnek. 

Az ingatlanosok többsége előtt ismert ez a fajta átverés. A csalók úgy védekeznek, hogy náluk nincs közvetítői díj, sem jutalék, ezért cserébe van az emelt díjas telefonszám.

Szakértők szerint az ilyen hirdetések mögött nincs valós ingatlan, tehát egyértelműen átverésről van szó. 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?