NÍNÓ

Áldozata is volt a Szabolcsban tomboló viharnak

Hatalmas vihar söpört végig az ország keleti, észak-keleti részén csütörtökön. Kidőlt fák, lepotyogó tetőcserepek és megrongálódott épületek miatt riasztották a tûzoltókat, de Mátészalka mellett négylábú áldozata is volt a tomboló időjárásnak.
  • Szerző: Ripost

Tragikus állapotok uralkodnak a csütörtöki vihar után a Mátészalka melletti Kisasszonytagon lévő Összefogás az Állatokért Alapítvány kutyamenhelyén. A hatalmas erejű szélvihar több kutyakennelben is kárt okozott, ráadásul az egyik kutyus belehalt az őt ért sokkba. Az egyik kennel sort felborította az oldalára a szél, egy másikat hatalmas erővel a szomszédos telekre görgetett át.

„Elég nagy most a baj. Az egyik kutya sokkot kapott és már nem lehetett rajta segíteni. A vadiúj kenneleket pedig néhány hónapja vettük, most pedig oda minden. Az egyik még valamennyire javítható, de a másik nagyon összetört. Összesen 40 kutyáról kell gondoskodnunk, most átmenetileg el tudtuk helyezni őket 1-2 napra, de utána nem lesz hova tennünk őket. Főleg az emberi segítségre lenne szükségünk minél előbb, mert nem győzzük a munkát. Lapátolni kell és munkagépek is kellenének” – magyarázta a %Ripost%-nak a menhely egyik munkatársa.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?