NÍNÓ

Akció a jászsági Tescóban, durva, mit tettek a bankautomata kifosztói

Ismeretlenek törtek be az áruházba, ahol az automatából több tízmillió forintot szedtek ki.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Akciófilmbe illő jelenet játszódott le egy jászberényi hipermarketben hétfő hajnalban. A Bors információi szerint ismeretlenek felfeszítették a Tesco bejárati ajtaját, majd az épületben lévő bankautomatát megrongálták, és több bankjegykazettát is elloptak. Úgy tudni, a zsákmányolt összeg több tízmillió forintra is rúghat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kovács Ágnes arról tájékoztatta a lapot, hogy a Jászberényi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A bűncselekmény elkövetőit nagy erőkkel keresi a rendőrség. Hozzátette: a nyomozás érdekében az ügy jelenlegi szakaszában bővebb információval nem szolgálnak.

A bankautomaták mindig ko­moly csáberőt jelentettek a bűnözők számára, akik válogatott módszerekkel próbálnak hozzájutni a bennük rejlő va­gyonhoz. Az ATM-ek felrobbantásáról, kitépéséről és elszállításáról is hallottunk már a hírekben. A módszerek kifinomulásával párhuzamosan a bankbiztonsági szakma is fejlődött. Ma már szinte minden automatát felszereltek olyan festékpatronokkal, amik a szerkezet enyhe megmozdítása, rongálása esetén azonnal felrobbannak és használhatatlanná teszik a készpénzt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?