NÍNÓ

A pénzügyőrök is meglepődtek azon, amit a szlovák kamionosnál találtak – fotó

A 44 éves szlovák férfi ügyében lezárult a nyomozás, miután kamionjában fegyvert és lőszereket találtak.
  • Szerző: Ripost

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁR Ellenőrzési Osztály járőrei 2019. november 7-én ellenőriztek egy teherautót az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A járművet egy 44 éves szlovák férfi vezette. Az ellenőrzés során, a vezetőülés mellett a járőrök egy maroklőfegyvert találtak, benne 17 darab lőszerrel. Kiderült, hogy a férfi csak Szlovákia területén rendelkezett a fegyver tartásához szükséges engedéllyel, de a fegyverre és a lőszerre vonatkozóan európai útlevéllel nem rendelkezett, így Magyarország területére engedély nélkül hozta be.

A sofőrt a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a fegyvert és a lőszereket lefoglalták. A Komáromi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek – írja a police.hu.

És ezeket olvastad már?