NÍNÓ

A magyar kriminalisztika legdurvább ügyét zárta le a bíróság

Soha nem szabadulhat a battonyai szadista trió feje.

Soha nem szabadulhat az a férfi, aki társaival éveken át középkori módszerekkel kínozta halálra Rékát. Bár a bíróság elsőfokon M. Zoltánt még „megmentette” az örök rabságtól, a hétfői tárgyaláson azonban másként döntött a Szegedi Ítélőtábla és tényleges életfogytiglanra ítélte a férfit. Volt élettársa, Adrienn legfeljebb 35, férje Sz. Zoltán pedig 32 év után szabadulhat.

Középkori módszerekkel kínoztak

A fiatal és egykor gyönyörű lány 2006-ban azért szegődött a családhoz, hogy gondozza  mozgássérült barátnőjét, Adriennt. Az embertelen tortúrát az asszony féltékenysége indította el: képtelen volt elviselni Réka szépségét, és a két férfit folyamatosan segítője ellen hergelte. Csak akkor nyugodott meg, amikor látta szenvedni vetélytársát.
Kezdetben „csak” pofozták, rugdosták és a fiatal lány két év után valószínűleg szabadulni akart aberrált vendéglátóitól: pengével mindkét karját felmetszette. Az orvosok ugyan megmentették, a testileg és lelkileg teljesen megtört lány mégis visszatért beteges kínzóihoz, s ezzel megpecsételte sorsát. Ettől kezdve K. Adrienn erős nyugtatókkal tömte Rékát, aki kezdetben kábultan viselte a két férfi szadista módszereit.

Pókerpartikkal döntötték el, ki kínozhat

Az égő cigarettát rendszeresen a lány testén nyomták el, de előfordult, hogy Rékát felakasztották, elektromos áramot vezettek a testébe vagy a már  magatehetetlen nőt levizelték. A beteges család pókerpartikon döntötte el, ki kínozhatja a lányt. Így dőlt el az is, ki tépje ki a fogait és szorítson meztelen mellkasára felforrósított vasalót.

Réka szervezete 2010. májusára feladta: bevizelt és mivel állni sem bírt, egy tolószékben töltötte a napokat, de a haldokló lányt sanyargatói nem vitték kórházba. Réka egy hónappal később halt meg, holttestét pedig a család házának udvarán ásták el.

11 éves kislány buktatta le a szadistákat

Felnőttként sem lehet feldogozni azokat a borzalmakat, amiket a kínzók kislányának kellett végignéznie. A 11 éves gyerek többször is látta, ahogy apja, anyja és annak volt élettársa szadista módszerekkel sanyargatták Rékát. Miután a nő meghalt, a szülők azt a mesét próbálták beadni a kisgyereknek, hogy "vendégük" elhagyta őket. Mivel a kislány még a haldokló Rékát is látta, nem dőlt be és a rendőrségtől kért segítséget.

A helyszínelők 2011. októberében ásták ki a halálra kínzott nő maradványait.

És ezeket olvastad már?