NÍNÓ

A legbizarrabb dolgok, amiket elloptak Magyarországon

Sok magyar bûnözőre valóban igaz a mondás: visznek mindent, ami mozdítható! A rendőrségi jelentések egészen furcsa esetekről számoltak be az utóbbi időben...
címkék:

Sajnos szinte mindennapossá vált, hogy a magyar tolvajok pénztárcát, ékszereket, mobiltelefont vagy autókat lopnak, de az utóbbi időben voltak, akik olyan dolgokat szemeltek ki, hogy még a tapasztalt rendőrök is meglepődtek. Mondhatni, vitték, ami mozdítható, de azt is, ami nem: például egy hajdúszováti férfi egy családi ház kerítését...

A %% most összegyűjtötte a legbizarrabb rablásokat és lopásokat, melyek az elmúlt időszakban történtek Magyarországon. Az összeállítás után pedig joggal merülhet fel a kérdés:

már a tolvajok is készülnek a húsvétra?

1. Lezárt akta: tyúk a fazékban

Rettenetesen éhes lehetett az a zagyvarékasi férfi, aki még január 25-én éjszaka tört be egy tanyára, ahonnét 13 tyúkot lopott el. Bár a rendőrök hamar azonosították a férfit, de a tyúkokat már nem tudták megmenteni, ahogy a rendőrségi közlemény is fogalmaz: már feldolgozott állapotban találtak rájuk a férfi konyhájában.

2. Tévé, pokróc... és egy nyúl!

Két tizenéves hajdúhadházi fiatal úgy döntött február 16-án, hogy kirabolnak egy családi házat. Az akciójuk sikeres is volt, elloptak egy tévét, egy beltéri egységet, továbbá egy pokrócot (?) is. Amikor épp távozni akartak, észrevettek egy nyulat az udvaron, így a négylábú szemtanút is a hónuk alá csapták, majd leléptek a helyszínről. Később az ellopott értékeket és a tapsifülest lefoglalták a rendőrök, majd visszaadták a jogos tulajdonosának.

3. Három zsák torma a biciklin

Szabadnapos rendőrök buktattak le két tolvajt Vámospércsen, február 13-án. Amikor a zsaruk szolgálatba helyezték magukat és igazoltatták a férfiakat, feltűnt nekik az indokolatlan mennyiségű torma az egyik férfi biciklijén. Később kiderült, hogy apa és fia tört be egy helyi üzembe, ahonnét 3 zsák tormát loptak, amit később a piacon akartak eladni.

4. Az intenzív szagnyomok

A legendás Zsaru Magazinba is bekerült az a sikersztori, melynek főhőse egy Mia névre hallgató rendőrkutya. A tízéves juhászkutya buktatott le ugyanis egy pécsi tolvajt, aki 200 ezer forint értékű, négy zsáknyi füstölt árut lopott egy húsüzemből.

Miát a kiképzésekor kolbászfalatokkal jutalmazták, így igazán remek ösztönzést kapott a nyugdíjazása előtti utolsó munkához

– részletezte a történteket a kutya korábbi tulajdonosa, aki büszkén mesélt a nagy fogásról a rendőrségi újságnak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?