NÍNÓ

26 migránst zsúfolt a furgonjába egy embercsempész az M1-esen

Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán megállított járműben 26 migráns utazott.
  • Szerző: Ripost

Négymegyés akció keretében a rendőrök az M1-es autópályán, a 73-as kilométerszelvény környezetében, 2020. szeptember 10-én 2 óra 40 perckor – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – igazoltattak egy szlovák honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy szlovák állampolgár vezetett. A gépkocsiban 10 férfi, 6 nő és 10 gyermek tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A kistehergépjármű előfutója volt egy szlovák honosságú személygépkocsi is, amelynek szlovák sofőrjével szemben szintén intézkedtek a rendőrök.

A migránsok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőröket és a migránsokat a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az egyenruhások a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás – írta a police.hu.

Vas megyei rendőrök 2020. szeptember 11-én, a hajnali órákban a 87-es számú főúton igazoltattak három palesztin állampolgárt, két férfit és egy nőt. Az intézkedés során a személyek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket előállították.

Az adatgyűjtést követően megállapították, hogy a három palesztin személyt egy román állampolgár szállította Magyarországra, akit elfogását követően munkatársaink a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállítottak. A román férfi elszámoltatása folyamatban van.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

A rendőrök 2020. szeptember 11-én 6 óra 45 perckor egy szerb honosságú kamion rakterében egy határsértőt találtak megbújva a Röszke autópálya határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzése során a férfi palesztin állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

Bátaszék külterületén, az út mentén gyalogolt két férfi 2020. szeptember 11-én 07 óra 02 perckor, akiket a Bátaszéki Rendőrőrs és a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai ellenőriztek. Palesztinnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsok előállítása jelenleg is folyamatban van.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 56 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 39 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, míg 17 fő bejutását megakadályozták.

Az egyenruhások 2020. szeptember 10-én 0 óra és 24 óra között 10 esetben, összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szatymaz, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, palesztin, marokkói, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 17 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?