NÍNÓ

21-en kerültek kórházba az M5-ön felborult buszból

Salzburgból tartott Bulgáriába az egyik nemzetközi társaság autóbusza, amely keddre virradóra az M5-ös autópályán a 133-as kilométer közelében a Szeged felé vezető oldalon árokba hajtott és felborult.
címkék:
  • Szerző: B.L.

Bolgár autóbusz haladt Budapest felől Szeged felé az M5-ös autópályán hétfő éjjel - adta hírül a police.hu.  A sofőr a csengelei pihenőhely közelébe érve, a 133. kilométerszelvényben, eddig tisztázatlan okok miatt elveszített uralmát a jármű felett. Az autóbusz lehaladt az autópályáról és oldalára borult.

21 ember kórházban

Az utasok szerint egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta,

a helyszínről a mentők huszonegy embert szállítottak kórházba, hét embert súlyos, egyiküket életveszélyes sérülésekkel.

A sérültek Szegedre, Kecskemétre és Szentesre kerültek.
A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezik értük. Ezzel a busszal folytathatják útjukat azok is, akik állapota nem teszi szükségessé a hosszabb kórházi ellátást.
A busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltó egység és összesen tizenegy mentőautó érkezett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?