NÍNÓ

1600 kilométerről irányították az unokázós csalókat

Unokázó csalásra épült bűnözői szervezetet működtetett egy 34 éves férfi és egy 30 éves nő Angliából. A kicsalt milliókból ugyanis Liverpool-ban éltek, ott fogták el őket a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

Angliából, Liverpool-i lakásukból irányított egy 34 éves férfi a 30 éves nővel együtt egy unokázós csalásokra specializálódott bűnözői csoportot. Az elkövetők a szigetországból telefonáltak az egyébként magyar idős sértetteknek, azt színlelve, hogy az unokáikat baleset érte. A sértettek több százezer vagy akár milliós nagyságrendű összegeket adtak át azoknak a futároknak, akiket a bűnszervezet vezetői irányítottak a becsapott emberek magyarországi lakcíméhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kicsalt milliókból már több hónapja éltek Angliában. A páros férfi tagja ellen tíz elfogatóparancs volt érvényben – többek között bűnszervezetben részvétel, csalás és erőszakos bűncselekmények miatt –, és a Budakörnyéki Járásbíróság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is kereste.

Fotó: police.hu

Felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya kezdte meg a Pest megyei rendőrökkel együttműködve. Mivel a bűnözői páros Angliában rejtőzött, ezért a magyar fejvadászok a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül felvették a kapcsolatot a brit NCA UKICB (Nemzeti Bűnügyi Ügynökség) Célkörözési Egységével. Az együttműködésnek köszönhetően sikerült megállapítani, hogy a keresett személyek Liverpoolban tartózkodnak. Az angol társszervnek a férfit és a nőt 2019. november 22-én összehangolt rendőri akció keretében sikerült beazonosítania, majd a helyi rendőrökkel együttműködve liverpooli lakásukban elfognia és őrizetbe vennie.

A férfi és a nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

És ezeket olvastad már?