POLITIK

Nézőpont: Támogatja a kormány lépéseit a lakosság elsöprő többsége

Komoly társadalmi támogatást élveznek a kormány koronavírus terjedését gátló intézkedései – közölte a Nézőpont Csoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.
  • Szerző: Ripost

Mráz Ágoston Sámuel elmondta: a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint a magyarok 70 százaléka elégedett az intézkedések szigorúságával, további 22 százalék pedig még szigorúbbakat szeretne.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A megkérdezettek 95 százaléka egyetért az Olaszországból és Délkelet-Ázsiából való beutazás tiltásával, és a legveszélyeztetettebb, 60 év fölötti korcsoportban is 77 százalékos a kormányzati lépések támogatottsága. Hangsúlyozta, hogy még a kormánykritikusok 43 százaléka is elégedett a kormány munkájával.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a kialakult helyzetben az ellenzéki politikai erőknek is segíteniük kell a kormányt. A szavazók meg fogják büntetni azokat az ellenzéki pártokat, akik nem ismerik fel, hogy nem a nehézségeket és az esetleges hibákat kell most a középpontba állítani – vélekedett, hozzátéve: az ellenzéki együttműködés ellenére az ellenzéki oldal is fel fogja használni az egyes pártok hibáit az egymás közötti versenyben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?