POLITIK

A magyarok négyötöde szerint jól kezeltük a járványt

A veszélyhelyzet márciusi bevezetésével és annak mostani kivezetésével is egyetért a magyarok legalább négyötöde – írja a Magyar Nemzet.
  • Szerző: Ripost

A napilap a Nézőpont Intézet június 10. és 12. között végzett közvélemény-kutatásra hivatkozva ismerteti, hogy tízből nyolcan a járvány elleni kormányzati lépésekkel is elégedettek, a hatvan év fölöttiek körében is tízből heten a kormány oldalára helyezkedtek ebben a kérdésben.

A polgárok 82 százaléka egyetért a „koronavírus-járvány miatt bevezetett, rendkívüli jogrendet lehetővé tevő veszélyhelyzet„ állapotának megszüntetésével. Vagyis elmondható, hogy a kormány a példa nélküli intézkedés alkalmazásakor és visszavonásakor is a magyar társadalom legalább négyötödös támogatottságát élvezte – írja a lap.

A kutatás alapján a magyarok 60 százaléka szerint Orbán Viktor a veszélyhelyzetben kapott rendkívüli kormányzati jogalkotás lehetőségével nem élt vissza, ellenkező álláspontra csupán 26 százalék helyezkedett.

A járványhelyzetben a vírus alulmaradt, az ellenzék vesztett, a kormány viszont jól szerepelt – állapítja meg az elemzés. A magyarok 78 százaléka ugyanis elégedett a kabinetnek a koronavírus ellen tett intézkedéseivel, és ez a mutatószám a járvány alatt is szinte végig ilyen magas volt. Ebben a kérdésben még az ellenzéki érzelmű választópolgárok 47 százaléka is elégedett volt a kormánnyal. A kutatás szerint sem Bangóné Borbély Ildikó, sem Korózs Lajos erőfeszítései nem hoztak eredményt. A legveszélyeztetettebb, hatvan év fölötti korcsoport 71 százaléka is elismeri a kormány munkáját. Márpedig sok választó ebbe a korcsoportba tartozik – írják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?