KÜLFÖLD

Sok a kérdőjel a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő ügyében

Egyelőre tisztázatlan, hogy utolsó napjaiban hol élt, és pontosan mivel foglalkozott B. Diána, a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő.
  • Szerző: Ripost

Lassan két hónapja, december 14-én rátalált a rendőrség a 48 éves B. Diána holttestére a németországi Kaiserslautern város belvárosi utcájában. Mivel a nőnél sem iratok, sem telefon nem volt, csak hetekkel később sikerült azonosítani. Bár a rendőrség gőzerővel nyomoz gyilkosa után, a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő esete egyelőre rengeteg kérdést vet fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Németországban meggyilkolt magyar bejárónő

A német rendőrség megrázó fotókat tett közzé, többek között Diána szétvert arcáról.

Nem biztos, hogy bejárónőként dolgozott

Egyelőre különféle információk vannak arról, hogy utolsó napjaiban hol lakott vagy hol dolgozott a 48 éves nő. Édesanyja azt mondja, Diána december 4-én utazott Németországba, és ő december 10-én beszélt vele utoljára. „Egy idős nénihez ment ki ápolónak, szerződése is volt” – mondta az édesanya a Tények kameráinak, hozzátéve, hogy legalábbis ő így tudja.

A Bors információi szerint Diána egy amerikai házaspárnál helyezkedett el, mint bejárónő, ezt az elméletet erősíti az is, hogy a lap úgy tudja, a német rendőrség a helyi amerikai közösség tagjai között is keresi gyilkosát.

A német rendőrség tájékoztatásából, és a német sajtóból azonban az derül ki, hogy Diána eredetileg Münchenben szeretett volna ápolónőként elhelyezkedni, ezt az állást azonban egészségügyi okok miatt visszautasította. Ugyancsak a német rendőrség közli azt is, hogy a nő már augusztusban is járt Németországban, akkor Stuttgart környékén bukkant fel. Egyelőre azonban ők sem tudják pontosan, hogy hol élt és mivel foglalkozott Diána. A német rendőrség a nő halála kapcsán több kérdés megválaszolásához is kéri a lakosok segítségét: ki látta utolsó napjaiban, ki adott neki állást, illetve ki adott ki neki esetleg szobát.

Egy szír menedékkérőt vettek először őrizetbe

Az biztos, hogy karácsony előtt a német rendőrség letartóztatott és őrizetbe vett egy 31 éves szír migránst. Bár később az ügyészség szabadon bocsátotta, mondván a bizonyítékok alapján közvetlenül nem vett részt a nő megölésében. Azt azonban továbbra sem vetették el, hogy lehetett egy tettestársa, vagy a környezetéből került ki a gyilkos. Mivel a nyomozás még javában tart, arról természetesen hallgat a rendőrség, hogyan került a szír menedékkérő a látókörükbe.

Egy biztos, egyelőre rengeteg a kérdés a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő ügyében, aki a magyar rendőrség adatbázisában egyelőre eltűnt, körözött személyként szerepel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?