Létrehozva: 2020.08.26.

Nemcsak tőlünk délre, keletre és északra is durvul a koronavírus-helyzet

Ijesztő adatok érkeznek Ukrajnából, Romániából, de Csehországból is. Itt a második hullám? Az ukrán határt 29-től ismét lezárják.

Ukrajnában, szerdán is 1670(!) új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már meghaladta a 110 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján. A hét végétől ismét lezárják az ukrán határt.

Romániában szerdán az utóbbi 24 órában újabb 1256 embernél mutatták ki a koronavírust. Továbbra is egyre nő a nyomás a román egészségügyi rendszeren: a 42 ezer ismert aktív fertőzött közül 7200-an vannak kórházban, közülük pedig 502 súlyos beteg szorul intenzív terápiára.

Szerdán ismét kiugróan sok, 54 koronavírusos beteg elhalálozásáról számoltak be, ezzel 3421-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Csehországban kedden 367 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány kezdete óta a harmadik legmagasabb napi esetszám – közölte a cseh egészségügyi minisztérium szerda reggel honlapján.

Március elseje óta, amikor az első fertőzést kimutatták, már 22 548 ember kapta meg a Covid-19 betegséget Csehországban. Majdnem 17 ezren – a betegek mintegy 75 százaléka – már meggyógyultak.

A fertőzés következtében eddig 416-an haltak meg. A betegek jelenlegi száma 5470, kórházi kezelésre 122-en szorulnak, közülük 22-nek az állapotát súlyosnak minősítették az orvosok.

Visszatérve Ukrajnára az elmúlt napban az új betegekkel együtt az igazolt fertőzöttek száma 110 085-re, a halálos áldozatoké pedig 36 újabb esettel áldozattal 2354-re nőtt.

Jelenleg 54 277 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1050-nel nőtt egy nap alatt.

80 új eset Kárpátalján

A legtöbb új beteget, 186-ot – továbbá két újabb halálos áldozatot – a dél-ukrajnai Odessza megyéből jelentették előző nap, a második legtöbbet, 177-et és öt halottat pedig az ország keleti részében lévő Harkiv megyéből.

Ukrajna legfertőzöttebb régiójában, a nyugati országrészben lévő Lviv megyében 171 új fertőzéses esetet és három újabb halálesetet jegyeztek fel. Velük együtt az igazolt fertőzöttek száma a megyében elérte a 13 560-at, a halottaké pedig a 367-et.

Az ország második legfertőzöttebb régiójának számító fővárosból, Kijevből 96 új beteget és egy halálos áldozatot jelentettek, így az azonosított fertőzöttek száma 12 248-ra, a halálos áldozatoké 174-re nőtt.

Kárpátalján 80 új esettel a regisztrált fertőzöttek száma 7143-ra, a halálos áldozatoké eggyel 249-re emelkedett, miközben eddig 3088-an győzték le a kórt.

Ukrajna egy hónapra, azaz augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét lezárja határait a külföldiek előtt – jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

A döntést a kabinet egyhangúlag támogatta – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, hozzátéve, hogy a végleges határozatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra. A miniszterelnök közölte továbbá, hogy az országos karantént október 31-ig meghosszabbították.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter közölte, hogy az elmúlt napon 467 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban. Elmondta, hogy újabb 91 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, körükben már 10 705-en fertőződtek meg. Előző nap 33 222 tesztet végeztek el az országban, ebből 15 800 PCR-tesztet és 17 422 antitestszűrést.

Koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök – írja az Euronews a BBC ukrán adására hivatkozva. A volt ukrán kormányfőről vasárnap közölte Marina Szoroka, a Timosenko vezette Haza párt szóvivője, hogy koronavírussal diagnosztizálták. A vasárnapi tájékoztatás szerint az 59 éves politikus koronavírus tesztje pozitív lett, állapota súlyos volt, 39 Celsius fokos lázzal küzdött. „Sajnos, ez az igazság” – írta Facebook bejegyzésében Szoroka.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett