Létrehozva: 2020.05.24.

Nem vagy elég fekete! Már pólóingen is árulják ezt a hülyeséget

Nagy vihart kavart az Amerikai Egyesült Államokban Obama egykori alelnökének, a nem éppen éles eszéről elhíresül Joe Bidennek egy kijelentése. Azt találta mondani, ráadásul egy fekete bőrű tévés műsorvezetőnek: Ha nem tudsz választani köztem és Trump között, akikkor te nem vagy eléggé fekete!

Trump stábja azonnal lecsapott a könnyelműen sértegető kijelentésre, t-shirt-öket dobtak piacra: „Nem vagy elég fekete” felirattal. Emögött ott van az a tény is, hogy négy évvel ezelőtt 1 millió 300 ezer afroamerikai szavazott Trumpra, vagyis egyáltalán nem a faji kérdések mentén húzódik a politikai választóvonal.

Márpedig Joe Biden, akit ellenfelei gyakran Sleepy Joe-nak, azaz Álmos Józsinak gúnyolnak ostoba elszólásai miatt, ezzel az új butasággal arra kívánt célozni, hogy szerinte egy fekete választó nem szavazhat Trumpra. Ha pedig mégis, akkor az illető nem eléggé fekete.

Akkora botrány lett a kijelentésből, hogy Biden péntek délután amikor fekete üzleti vezetőkkel egyeztetett, bocsánatot kért. Azt mondta, hogy nem lett volna szabad ennyire fennhéjázónak lennie, sosem vette készpénznek a fekete közösség támogatását, és senki nem szabad, hogy bőrszíne, vallása vagy háttere miatt szavazzon egy pártra.

Miért Álmos Józsi?

Biden rendszerint képtelen még azt is megjegyezni, hogy melyik államban kampányol, hogy hol van éppen, és ez gyakran mulatságos vagy kínos jeleneteket eredményez.

Nehéz kimagyarázni az olyan mondatokat, mint „a szegény gyerekek legalább annyira okosak tudnak lenni, mint a fehér gyerekek.”

A nők elleni erőszakkal kapcsolatban sikerült olyan szófordulatokba belekevernie magát hogy „tovább kell üssük és üssük és üssük”. Nyilván nem a nőket, de hát akkor kicsodát? Valószínűleg magára a témára gondolt szegény ember.

Mindennek a teteje az volt amikor Joe Biden fekete gyerekekkel körülvéve saját hosszú lábszőréről mesélt, ami nyáron kiszőkül és a gyerekek birizgálják..

De a legkellemetlenebbek a Joe Bidennel kapcsolatban újra meg újra felmerülő zaklatási vádak.

Visszavonulásra szólította fel Joe Bident, a demokraták elnökjelöltjét Tara Reade, az őt szexuális zaklatással vádoló nő egy televíziós interjúban.

„Kérem, lépjen hátra és vállalja a felelősséget” – üzent Joe Bidennek Tara Reade, a demokrata jelöltet szexuális zaklatással vádoló 56 éves nő, majd hozzátette, hogy „ilyen jellemmel nem szabad indulnia az Egyesült Államok elnökségéért”. A nő a vádak nyilvánosságra hozatala óta először adott televíziós interjút Megyn Kelly újságírónőnek, amiben részletezte is a vele 1993-ban történteket, amikor Biden munkatársaként dolgozott a szenátusban. Elmondta: Biden a szenátus folyosóján a falhoz szorította őt, s az ujjaival belé hatolt, közben a nyakát csókolta és azt lihegte, hogy szexelni akar vele. A visszautasításra Biden döbbenten azt mondta neki: „mi az ördög, ember, azt hallottam, hogy tetszem magának!”. Majd – Reade elmondása szerint – dühös lett és azt kiáltotta: „maga semmit nem jelent nekem, maga egy semmi!”. Tara Reade-et az incidens után menesztették a munkahelyéről. Reade, aki Kaliforniában él és jogászként különleges igényű gyermekekkel foglalkozik, kitért arra is, hogy amióta nyilatkozott az amerikai sajtóban, többször is megfenyegették, a közösségi médiában mindennek lehordták, halálos fenyegetéseket is kapott. Mint mondta, még azzal is megvádolták, hogy az oroszok ügynöke. Időközben Douglas Wigdor ügyvéd, aki korábban Harvey Weinstein áldozatait is képviselte közleményben tudatta, hogy ő képviseli Tara Reade-et és néznek elébe bármilyen pernek. Előkerült egy korabeli videofelvétel a CNN-en futó Larry King Showból, amelyen Reade édesanyja telefonál be a műsorba, és elmeséli lánya történetét. Igaz, nem nevezi néven Bident, csupán annyit mond, hogy „egy ismert szenátorról” van szó. Az egyik kaliforniai helyi lapban pedig Reade válására vonatkozó bírósági dokumentumokat hoztak nyilvánosságra, amelyek szerint a válás egyik oka a korábbi szexuális zaklatás okozta megrázkódtatás volt. Erről Tara Reade férje számolt be 1996-ban a válóperes tárgyaláson, konkrétan megnevezve, hogy ex-feleségét szexuálisan zaklatták, amikor Joe Biden irodájában dolgozott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják