NÍNÓ

Nem fogod elhinni, milyen eszközt használtak a rabláshoz

Játékpisztollyal rabolt ki négy fiút pár tizenéves fiatal.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő bűncselekményt követtek el pár napja a Gellérthegyen. Három tizenéves fiatal egyszerre négy járókelőre támadt rá az esti órákban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elkövetők a feléjük sétáló szintén fiatal fiúk értékeire hajtottak, ezért határozottan felszólították őket, hogy adjanak át nekik mindent, ami náluk van. Úgy látszik azonban, hogy a szóbeli fenyegetés nem volt elég, mert egyikük egyszer csak előkapott a zsebéből egy valódinak tűnő fegyvert, nyomatékosítva akaratát. Ez a húzás be is jött a rablóknak, mert a megtámadott fiúk egy mobiltelefont és egy fülhallgatót átadtak nekik.

A játékfegyver Fotó: police.hu

Ennyivel be is érték a tettesek, gyorsan elmenekültek a helyszínről. Később persze kiderült, hogy a fegyver, amivel megfenyegették áldozataikat, valójában egy játékpisztoly volt, ami egyáltalán nem jelent veszélyt senkire.

A rablók azonban nem úszták meg a számonkérést. Az eset másnapján az áldozatok bejelentették a rendőrségen a történteket, az elkövetőket pedig pár nap múlva lakóhelyükön megtalálták, majd előállították a rendőrök.

„A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R-t és a 14 éves F.A-t kétrendbeli rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek” – számolt be a történtekről a police.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?