Létrehozva: 2020.07.18.

Nekirontott a Momentum a 60 év felettieknek

Abszurd, az idősek választásból történő kizárását célzó posztot tett közzé közösségi oldalán Kádár Barnabás, a Momentum politikusa.

Kádár bejegyzéséhez grafikont is csatolt, amellyel azt igyekszik bizonyítani, hogy az általa populistának kiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. A politikus ezért azt tanácsolja az időseknek: ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

„A populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat, míg az ellenzék tarolt a fiatal, tehetősebb, városi és iskolázottabb szavazók között” – írja posztjában a momentumos politikus.

Kádár ugyan azt írja, hogy nem szeretné elvenni senki választójogát, ehelyett azt várja a 60 év fölöttiektől, hogy ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést. Kádár Barnabás szerint ugyanis úgy nyernek pár százalékponttal a populisták, hogy a társadalom aktívabb és még évtizedekig termelő rétegei erős többséggel ki nem állhatják őket.

 

 

 

A momentumos legszívesebben megvonná a szavazati jogot a 60 év felettiektől (Forrás: Facebook)

Arról nem értekezik, hogyan lesz a kétharmadból „pár százalékpont” és honnan veszi, hogy miként lennének többségben azok, akik „ki nem állhatják” a jelenlegi nemzeti kormányt.

Nyakatekert érvelésében a lengyel választással példálózik. Szerinte sok helyen előfordulhatott az az anomália, hogy egy idősebb lengyel állampolgár az unokáira gondolva leszavazott Dudára úgy, hogy valójában az összes unokája Duda ellen szavazott. Ezután félreérthetetlen magyarázkodásba kezd, kijelentve: „természetesen nem szeretném elvenni senki választójogát, ehelyett célravezetőek lehetnek olyan, idősebbek által indított kezdeményezések, mint hogy ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést, úgyis ők szenvedik meg majd a következményeit”. Posztja végén Kádár Barnabás megjegyzi: „ha minden unokája másra szavaz, akkor lehet, érdemes távol maradni az adott választástól inkább”. A politikus szerint tehát az idősek választásban való részvétele nemkívánatos, pártja politikai céljai érdekében könnyen megvonná a választójogot a hatvan év felettiektől.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője az ügyre reagálva a Magyar Nemzetnek elmondta: aki az időseket nem becsüli, az saját szüleit nem becsüli. Mint mondta, utoljára a nácik faragtak abból ideológiát, hogy a betegek feleslegesek egy társadalomban. Most a Momentum ugyanezt az idősekre mondja. Rétvári Bence szerint a Momentum a régi, marxista hagyományokat eleveníti fel, amikor társadalmi csoportokat állít egymással szembe: most épp a fiatalokat és az időseket.

– A migránsok politikai jogait bővítenék, míg az egy életet szülőföldjükön ledolgozó magyarokét csökkentenék. Nem demokrata, aki életkor alapján diszkriminálna a politikai jogok gyakorlása terén – jelentette ki az államtitkár.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült döntése mindent megváltoztat

origo.hu

Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

borsonline.hu

Örömhír: végre megérkezett a gólya a népszerű műsorvezető családjába

hirtv.hu

Orbán Viktor: Utoljára akkor akartak elhallgattatni a rendőrséggel, amikor a kommunisták '88-ban rám uszították őket

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

origo.hu

Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!

POLITIK

Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor. A tét: háború vagy béke

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A baloldali aktivista elárulta, így támogatják Magyar Pétert

POLITIK

Orbán Viktor: A kommunisták akartak így elhallgattatni!

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül