KÜLFÖLD

Naponta már 6 késes támadás volt Ausztriában tavaly

Bécsre jutott ennek a fele. 2016 óta folyamatosan nőtt az „idegenek” részesedése, amely ma már 39 százalék a gyanúsítottak között.
  • Szerző: SZM

Elég szomorú képet fest a frissen megjelent, 2018-ra vonatkozó osztrák bűnözési statisztika, amelyről a Wochenblick írt. Összességében 73 embert gyilkoltak meg közülük 60-at késsel. Bécsben minden napra 3 késes támadás esett.

Az összesen 79 gyanúsított közül 38-nak nem volt osztrák útlevele, ezért őket idegennek tekintik a statisztikákban. 2016 és 2018 között a késes támadások száma több mint kétszeresére nőtt és az „idegenek” részesedése folyamatosan növekszik a gyanúsítottak között. 2009-ben az idegenek aránya 26,4 százalék volt, most már 39 százalék.

Az osztrák médiában “meglehetősen szerény” módon foglalkoznak ezekkel az esetekkel – állapította meg a lap. A “bátor” Tiroler Tageszeitung a múlt szombaton azt írta: „Valójában a közelmúltbeli bevándorláshullámok szintén hatással vannak a statisztikákra. Bizonyos fiatal férfi csoportok számára a kés szokásos felszerelés...”

A statisztikai adatok között találtunk magyar vonatkozású információt is. A meggyanúsított erőszakos elkövetők ausztriai listáját a törökök vezetik 2832 fővel, utánuk következnek a szerbek és az afgánok 2646 illetve 2492 fővel. A magyarok a lista végén vannak a horvátokkal együtt 975 és 872 gyanúsítottal. Az összesített bűnözői listát viszont a románok
vezetik 11701 gyanúsítottal.

 

És ezeket olvastad már?