Létrehozva: 2020.01.24.

Nagyon kevés kiutasított migránstól tudnak megszabadulni

A kitoloncolások aránya alig éri el a 15 százalékot. 2019-ben 1890 migráns érkezett hajóval, illegálisan az Egyesült Királyságba, viszont ebből mindössze 125-öt küldtek vissza.

A legfrissebb jelentések szerint az Egyesült Királyság az illegális bevándorlók mindössze 15 százalékát küldte vissza az országból. Ezzel szemben csak tavaly majdnem kétezer bevándorló kelt át a La Manche csatornán.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (Office for National Statistics-ONS) adatai alapján 2018-ban, ( még nincsenek 2019-es adatok) több mint 600 ezren érkeztek a szigetországba, miközben majdnem 350 ezren elhagyták Nagy-Britanniát. Az újonnan érkezők közül az EU-s állampolgárok száma már a 100 ezret sem éri el, döntően tehát harmadik világbeli migránsok települnek le Nagy-Britanniában.

A nemrég nyilvánosságba hozott hivatalos statisztikák alapján túlzás nélkül kijelenthető, hogy a szigetországban népességcsere zajlik.

A bevándorlók körében is egyre inkább eltolódik az arány a harmadik világbeliek javára.

2018-ban 343 ezren emigráltak Nagy-Britanniából, miközben 602 ezren érkeztek, így a 259 ezer fős migrációs mérleg pozitívnak tekinthető. A 602 ezerből csak 99 ezren jöttek az Európai Unió valamelyik tagállamaiból,

A többiek döntő részt harmadik világbeliek.2012 óta még soha nem érkeztek ilyen kevesen az EU-ból, mint tavaly. A migrációs hullám aránytalan eltolódása a harmadik világbeliek felé egyértelműen a brexit-tel magyarázható.

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) adatai szerint egyre több illegális bevándorló érkezik az országba a La Manche csatornán keresztül, viszont a kitoloncolások aránya alig éri el a 15 százalékot. 2019-ben 1890 migráns érkezett hajóval, illegálisan az Egyesült Királyságba, viszont ebből mindössze 125-öt küldtek vissza.

2019-ben 4749 iráni bevándorló kérvényezett menekült-státuszt, ami majdnem nyolcvan százalékkal több az előző évi adatokhoz képest.

Steve Rodhouse, az NCA vezérigazgatója tavaly azt is elmondta, az irániak azért jönnek egyre nagyobb számban, mert egyszerűen nem félnek a kitoloncolástól.

A Breitbart London beszámolója szerint 2019-ben 40 ezer olyan migráns volt az országban, akiknek a menedékkérelmét elutasították, de a kitoloncolásukat nem sikerült végrehajtani.

A britek többségének nem tetszik, hogy miközben a magasan képzett honfitársaik tömegesen hagyják el a szigetországot, addig valósággal özönlenek be a többségében képzetlen, semmihez sem értő harmadik világbeli migránsok.

Tízezer migránst Nagy-Britanniába juttató embercsempészeket fogtak el a napokban francia és a holland hatóságok. Az Europol, az európai uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet azt közölte, hogy a 23 őrizetbe vett bűnöző összesen legalább 70 millió euró, nagyjából 23 milliárd forint szerzett az embercsempészetből. Az illegális bevándorlóktól fejenként 7 ezer eurót kértek. Főleg afgán, szíriai, iraki és iráni migránsoknak szervezték meg az illegális határátkeléseket Franciaországból Nagy-Britanniába.

Friss hír:
Hűtőkamionban rejtőző huszonhárom migránst állítottak elő a Belgium és Nagy-Britannia között közlekedő hajókat fogadó Zeebrugge kikötőjében – közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.
A belga szövetségi rendőrség rövid tájékoztatása szerint eritreai és szudáni migránsok – közöttük három nő – egy hűtőkamion rakománya közé rejtőztek azzal a céllal, hogy Nagy-Britanniába jussanak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

„Egy hete még tudtad, de segítek!” – Hont András rövid időn belül másodszor is keményen odaszúrt Magyar Péternek

mindmegette.hu

11 egyszerű muffin recept, ha gyorsan valami sütire vágysz!

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

travelo.hu

A régészek valószínűleg bizonyítékot találtak az amazonok létezésére Azerbajdzsánban

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút