POLITIK

Na hol van rá a legnagyobb esély Európában, hogy kirabolnak?

Brüsszel a helyes válasz. Szemléletes térképet tett közzé a napokban a Radio Free Europe Facebook-oldala.- amit a vasárnap.hu vett észre. Azt láthatjuk rajta, hogy Európa különböző országaiban 100 ezer lakosra mennyi rablás jut.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Kiderül, hogy Európában nyugaton jóval több rablást követnek el, mint keleten. Az élen Belgium áll, ahol 167 rablás jut egy évben 100 ezer emberre. Nem büszkélkedhet jó közbiztonsággal sem Franciaország, sem Svédország, sem Nagy-Britannia, sem Spanyolország. Csak kicsivel jobb a helyzet Olaszországban, Németországban vagy éppen Hollandiában.

Ezzel szemben a közép-európai régió Európa legbiztonságosabb térségei között van.

Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Romániában csak maximum 19 rablás jut egy évben 100 ezer emberre. Érdemes megnézni azt is, hogy például hazánk esetében 2011-hez képest hogyan változott ez a szám.

Ebből kiderül, hogy itthon 6 év alatt kevesebb, mint a felére esett vissza a rablásos bűncselekmények száma.

 

Egyre nagyobb bűnözés, piszkos utcák, ha valaki igazán kíváncsi arra, hogyan is néz ki egy bevándorlóország bevándorló fővárosa, akkor elsőként Brüsszelbe érdemes ellátogatnia. Belgium fővárosa mára szinte teljesen elvált az ország többi részétől, és az egykori többségből kisebbség lett. A város átalakulása azonban nem egyenletesen történt, hanem gyakorlatilag különböző bevándorlónegyedek jöttek létre, amelyek élesen elkülönülnek a többi városrésztől. Ezzel párhuzamosan pedig szinte ellepték a balkáni koldusok gyakorlatilag Brüsszel összes fontos csomópontját, mindezt pedig a hatóságok rezignált nyugalommal figyelik.

Brüsszel átalakulását jól mutatja, hogy 2016-ban már a város lakosságának a 23 százaléka muzulmán vallású volt. Ezzel párhuzamosan pedig a keresztény felekezetűek száma 50 százalék alá csökkent. A bevándorlást és a muzulmán népesség születési rátáját figyelembe véve ezek az arányok azóta minden bizonnyal tovább javultak a muzulmánok és rosszabbodtak a keresztény felekezetek kárára. 2049-ben a mostani számítások szerint a belga főváros lakosságának 37 százaléka lesz muzulmán. Érdekesség, hogy Belgiumban csupán 5,3 százalék volt a muszlim népesség aránya három évvel ezelőtt.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?