KÜLFÖLD

Most érkezett: egy muszlim férfi több embert megkéselt egy angliai üzletben, köztük egy kislányt

Egyes feltételezések szerint az elkövető azért rántott kést, mert szóltak neki, hogy maszkot kell viselnie a boltban.

Az Anglia észak-nyugati részén található Burnley belvárosában több embert megkéseltek a Marks and Spancer nevű kiskereskedelmi üzletlánc egyik helyi kiszolgálóegységében szerda délelőtt 9 óra 40 perckor. A feltételezett elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették rendőrök – írja a Burnley Express regionális hírportál.

A rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint két súlyos sérültet szállítottak kórházba a helyszínről. A szemtanúk arról számoltak be, hogy sebesültek között van egy tizenéves kislány is. Őt a nyakán érték a késszúrások.

„Két ember szúrt sérüléseket szenvedett. Sérüléseiket súlyosnak, de nem életveszélyesek. Egy férfit letartóztattunk, jelenleg őrizetben van. Úgy gondoljuk, hogy rajta kívül senki más nem érintett az ügyben. A rendőrségi kordon marad a nyomozás idejére. Arra kérjük az embereket, hogy kerüljék el a környéket” – olvasható a rendőrség által kiadott közleményben.

Az elkövető személyazonosságát és indítékait egyelőre nem hozták nyilvánosságra a hatóságok. A nagy közösségi oldalakon azonban több videofelvétel is megjelent arról, ahogy a rendőrök egy szakállas, muszlim imaruhát viselő férfit vezetnek el bilincsben a helyszínről.

A Twitteren keringő spekulációk szerint az elkövető azért késelhetett, mert az áldozatok közül az egyik arra figyelmeztette, hogy maszkot kell hordania, amíg a boltban tartózkodik.

Angliában egyébként tegnap értek véget az 1 hónapja tartó országos lezárások, tehát a mai nap volt az első, amikor újra kinyithattak a kiskereskedelmi üzletek.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?