KÜLFÖLD

Mohammed a sínekre lökte áldozatát, mégsem megy börtönbe

Pedig a rossz időben és rossz helyen tartózkodó férfinak a bécsi metró levágta az egyik lábát. A bírósági tárgyaláson azonban nem várt fordulat következett be.
címkék:
  • Szerző: SZM

 

Rettenetes eseménynek voltak szemtanúi azok, akik május 8-án éppen a földalattira vártak Bécs, Westbahnhof állomásán. Mielőtt a szerelvény begurult volna, a 20 éves Mohammed Y. villámgyorsan a sínekre lökte a 35 éves I. Zdravko raktári munkást, akit az előtt még soha sem látott.

Hiába vészfékezett az U-Bahn vezetője, a legrosszabbat már nem tudta elkerülni. Zravko egyik lábát levágta a szerelvény. Mohammedet elfogták, letartóztatták, de a napokban tartott bírósági tárgyaláson kiderült, hogy soha nem fog börtönbe kerülni. Az orvosi jelentés szerint paranoid skizofréniában szenved, ezért bizonytalan ideig egy erre szakosodott intézetben helyezték el.

Az iraki férfi 2015-ben érkezett Bécsbe és a bíróságon elmondta, hogy már korábban is az a gondolat gyötörte, hogy fejhallgatós és napszemüveges emberek figyelik minden mozdulatát. A helyszínen pedig még egy belső hangot is hallott, amelynek hatására nem tudott
magán uralkodni, ezért lökte a sínekre az áldozatát. Az immár fél lábbal élő raktári munkás mindenesetre megbocsájtott neki a bírósági tárgyaláson.

Hogy Mohammed igazat mondott-e vagy sem, arra senki sem tudja a választ. Az Oe24 cikke mindenesetre felveti, hogy ha javulni fog az állapota, Mohammed néhány éven belül ismét a bécsi lakosok között sétálgathat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?