Létrehozva: 2020.02.23.

Minden negyedik nő fél elmenni otthonról ebben a skandináv országban

Nehéz helyzetben vannak a nők a sok illegális bevándorlót befogadó, multikulturális Svédországban – egy felmérésből az derül ki, hogy a nők negyede fél elmenni otthonról este, mert attól tartanak, megtámadják őket.

De nem csak ők tartanak a támadásoktól, a tanulmány szerint a megkérdezettek 15 százaléka, nemtől függetlenül sem szívesen megy el otthonról sötétben a fenti okok miatt.

Svédország a 2015-ös migrációs válság óta számos illegális bevándorlót fogadott be, aminek eredményeként megnőtt a bűncselekmények száma az országban. Egyre több szexuális erőszaknak esnek áldozatul a nők, az adatok szerint az utóbbi négy évben megháromszorozódott a szexuális bűncselekmények száma.

Nemrég egy szexuális zaklatási ügy felderítésében a rendőrség egy arrafelé új módszerhez nyúlt, a lakosság segítségét kérték.

Az eset augusztusban történt Malmöben, ahol két húszas éveikben lévő férfi megerőszakolt egy 30 éves nőt. Az elkövetőket felvette a térfigyelő kamera, a rendőrség pedig úgy döntött, kiadják a fotókat a két férfiról a médiában. Mint kiderült, a képek közzététele nagyban megkönnyítette a nyomozást, ugyanis rengeteg hasznos információ érkezett be. Végül egyébként az elkövetők saját magukat adták fel a rendőrségen, miután felismerték magukat a felvételeken.

Emellett rengeteg a fegyveres támadás is, szinte minden héten több autót gyújtanak fel, és a robbanások sem példa nélküliek. Tavaly novemberben csak egy éjszaka alatt 19 autót gyújtottak fel, és egy robbanás is történt a Stockholmtól északra lévő Märstában.

Nagy visszhangot keltett amikor a svédországi Trollhättan egyik no-go zónájában egy bingó játék után idős embereket támadtak meg fiatal migránsok az épület előtt. Az esetről felvétel is készült, amin tisztán hallatszik, amint a gyerekek trágár szavakat kiabálnak az idősekre és fenyegetik őket, később pedig kövekkel dobálták meg őket.

A multikulturális Svédországban több no-go zóna is található, hiszen a sok befogadott migránsnak sokszor nem sikerült beilleszkedni. A szóban forgó no-go zónában is többször tartott már razziát a rendőrség.

A svédek ugyanakkor próbálják szépíteni a valóságot, és a veszélyes kerületeket nem no-go zónának nevezik, hanem a „sérülékenységük” szerint csoportosítják őket. A listán olyan városok szerepelnek, mint Stockholm vagy Malmö, ahol például a fegyveres támadások száma nőtt meg.

 

1 millió 960 ezer bevándorló Svédországba az elmúlt években több százezren érkeztek. A hivatalos statisztikai adatok szerint 2014-ben nyolcvanegyezer, egy évvel később százhatvanháromezer, 2016 és 2018 között további hetvenhatezer illegális migráns érkezett az országba. Velük együtt már egymillió-kilencszázhatvanezer bevándorló van Svédországban, ami a teljes lakosság 19 százaléka. A hatóságok

száz olyan migránst is beazonosítottak, akik az Iszlám Állammal vannak kapcsolatban.

A bevándorlók és a növekvő bűnözés miatt eközben egyre több svéd hagyja el az országot. Van olyan város, ahonnan néhány év alatt a lakosság több mint 6 százaléka elköltözött. Az országba érkező migránsok jellemzően nem tudnak integrálódni, nem munkával akarnak pénzt keresni, hanem a svéd szociális ellátórendszert akarják kihasználni. A Svédországba érkező migránsok nagy része egyáltalán nem tud vagy nem is akar elhelyezkedni a munkaerőpiacon, így pedig az eltartottak számát gyarapítja A migránsok nagymértékű beáramlása, valamint a sikertelen integráció együttesen ahhoz vezet, hogy az ország bizonyos területein soha nem látott gyorsasággal alakul át a kultúra. Többen felvetették például, hogy a ramadán lezárását jelentő napot nemzeti ünneppé kellene nyilvánítani Svédországban.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna déli régiói össztűz alatt, robbanások rázták meg Zaporizzsja és Odessza városát

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye