HARCÉL

Milliókkal fizették Brüsszelből Gyurcsányné kampányát

Több millió forinttal támogatta a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) Gyurcsányné Magyarországra irányuló kampányát – derül ki a Facebookon elérhető adatokból. Gyurcsány Ferenc feleségének egyik kisfilmjét is a Demokratikus Koalíció (DK) európai pártcsaládja készítette, most kiderült, ezen felül is rengeteg pénzt költenek rá.
  • Szerző: Ripost

A napokban az S&D logójával ellátott videók bukkantak fel Gyurcsányné, és más DK-s politikusok Facebook-oldalán, amelyek főszereplője többnyire Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége volt. A baloldali politikus a közel egyperces felvételen a szokásos kampánymondatait ismételgette, és Brüsszelt reklámozta – írja az Origo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ömlik Gyurcsányékhoz a pénz Brüsszelből

Nem véletlenül, hiszen annak végén egyértelművé vált, hogy azt fizetett Facebook-hirdetés formájában az európai szocialisták finanszírozták. Később kiderült, hogy nem csupán egy kampányanyag kering a legnagyobb közösségi oldalon, hanem ennél jóval több. És, ami ugyanilyen fontos: ezek mindegyikét az S&D pénzelte. Azaz a Gyurcsány-párt külföldi pénzből indított kommunikációs offenzívát a kormány járvány ellen tett erőfeszítéseit. A Facebook-oldalán elérhető adatok szerint

GYURCSÁNYNÉ EDDIG 2 860 559 FORINTOT KAPOTT A BRÜSSZELI SZOCIALISTÁKTÓL.

Ez körülbelüli értéknek tűnik, ugyanis az Origó számításai szerint a valós összeg ennél egyértelműen nagyobb, közelít a 3,5 millió forinthoz.

Forrás: facebook

Ahogy az a fenti ábrából kitűnik, az imént ismertetett Facebook-költések csupán az elmúlt hét napra vonatkoznak. Feltűnő, hogy amíg az európai szocialistáktól megközelítőleg 3 – 3,5 millió forint érkezett, addig a DK ebben az időszakban csupán 150 ezer forintért reklámozta vezető politikusát. Az első, S&D által finanszírozott hirdetés hétfőn bukkant fel, a reklámanyagok azóta valósággal elárasztották a közösségi oldalt. Jelenleg egyébként százas nagyságrendben futnak a fizetett posztok, ami jól jelzi a kampány intenzitását.

Egyébként a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége a DK uniós képviselői közül nemcsak Gyurcsánynét támogatta: Rónai Sándor 200 ezer, Molnár Csaba 130 ezer forint, Ara-Kovács Attila pedig 125 ezer forint támogatást kapott. Értelemszerűen ezek elhanyagolható összegek a pártelnök feleségééhez képest, aminek megvan a kézzel fogható magyarázata: Gyurcsányék eldöntötték, hogy Gyurcsányné lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, amit Brüsszelből is egyértelműen támogatnak.

Terepen is mozgósítanak

Nem nehéz észrevenni, hogy a Gyurcsány házaspár nemcsak a virtuális térben kezdett erőteljes kampányba. Múlt hét csütörtökön ugyanis DK-s aktivisták lepték el az országot, és a párt jelöltjeiről készített kampányanyagokat dobálták be a postaládákba. Nyilvánvaló, hogy Gyurcsányék hétről hétre újra bizonyítják, a baloldalon mindenről ők döntenek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?