POLITIK

Mikor mond le Biden elnök, már csak ez a kérdés...

Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének egészségi állapota miatt vissza kellene vonulnia – jelentette ki Ronny Jackson, Barack Obama és Donald Trump korábbi elnöki orvosa.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A Fox Newsnak adott interjúban elmondta, ő a kezdetektől kételkedett Biden szellemi frissességében, és most valóban bebizonyosodni látszanak a szakember kételyei.

Az elnök állapota csak egyre rosszabb és szembetűnőbb lesz, és ezt nem lehet majd eltitkolni az emberek elől – véli Ronny Jackson.

Barack Obama és Donald Trump egykori elnökök volt orvosa úgy fogalmazott: Biden vagy magától lemond, vagy meg fogják győzni arról, hogy lemondjon az elnöki tisztségéről, végső esetben az alkotmányra hivatkozva fogja átvenni az ország irányítását az alelnök, Kamala Harris. Jackson elmondta: azt szeretné, ha Joe Biden részt venne egy kognitív teszten, és a Fehér Ház nyilvánosságra hozná annak eredményeit.

Ismert, hogy már Biden kampánya alatt felmerült a kérdés, hogy vajon a 78 éves politikus megfelelő szellemi állapotban van-e ahhoz, hogy esetleges győzelme után országát vezesse. Megválasztása óta az elnök feltűnően kerüli a sajtótájékoztatókat, ha mégis a sajtó elé áll, akkor előre megírt válaszokat ad korábban feltett kérdésekre.

Többször is a demencia jelei mutatkoztak Bidenen ezeken az eseményeken, nehezen formálja a szavakat, mondatokat, és dadogni is szokott.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, Biden stábját számtalan alkalommal vádolták azzal, hogy eltitkolja az elnök valódi egészségügyi helyzetét, különös tekintettel a mentális állapotára.

Az alábbi, még 2020 augusztusában készült videóból kiderül, hogy addig a demokrata politikus milyen hajmeresztő kijelentéseket tett, amelyek sokak szerint Biden demenciájára utalnak.

A választások alatt, és azt követően is gyakran felmerült a kérdés, hogy Joe Biden mentális állapota lehetővé teszi-e, hogy irányítsa az Egyesült Államokat. A kritikus hangok tegnap ismét felerősödtek, amikor Biden Kamala Harrist elnöknek nevezte, ahogyan tette ugyanezt decemberben is.

Biden zavarodottsága ellenére sorra írja alá a különböző elnöki rendeleteket.

Legutóbb például kétmillió migránsnak biztosított legális státuszt annak ellenére, hogy a déli határon egyre nagyobb a káosz. A republikánusok szerint ez újabb olaj a tűzre, amivel Biden csak azt éri el, hogy még több migráns indul majd el az Egyesült Államok irányába.

Furcsa az is, hogy Biden még egy sajtótájékoztatót sem tartott elnöksége alatt, ezzel 100 éves rekordot döntött meg, hiszen még nem volt olyan elnök, aki ennyi ideig várt volna. Ennek hátterében is az állhat, hogy a demokraták nem bíznak benne, hogy Biden huzamosabb ideig összeszedetten tud válaszolni a neki feltett kérdésekre.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?