POLITIK

Mikor fosztják meg a Nemzet Művésze címtől Gothár Pétert?

Gothár Péter, a nemzet művésze beismerő vallomást tett. Ő a Katona József Színház által mindeddig gondosan rejtegetett zaklató.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Közleményben ismerte be Gothár Péter rendező, hogy ő az, aki szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban több színésznőt. Közleményét a színház Facebook-oldala tette közzé.

A közlemény szövege:

Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.

Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter

 

A ravaszkodó közlemény egybehangzó vélemények szerint komoly lavinát indíthat el, mert nem egyetlen esetről és nemcsak egy több hónappal ezelőtti esetről van szó.

Mindenesetre egy liberális bálvány omlott össze a mai napon. Az egykori SZDSZ-es politikus, Kossuth-díjas rendező, a nemzet művésze volt kénytelen beismerő vallomást tenni, egyelőre egy esetben.

A történetnek nincs vége. Az első kérdés, mikor fosztják meg a Nemzet Művésze címtől Gothár Pétert?

 

címkék:
És ezeket olvastad már?