Létrehozva: 2020.07.27.

Migránsok szökésben Fejér megyében és Olaszországban

Egy olasz táborból több mint száz migráns lépett le az éjszaka leple alatt, de Fejér megyében is feltartóztattak egy illegális migránsokkal teli személyautót.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 68, szombaton 107, vasárnap 60 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon 34 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 674 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – július 13-tól 19-ig – ez a szám 499 volt. A román és horvát határszakaszon 104 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 14 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Mintegy százan szöktek ki a hét végén szicíliai Caltanisetta táborából, ahol karantén alá helyezett tunéziaiakat szállásoltak el. Vasárnap estig legalább tíz bevándorlót találtak meg a fegyveres erők katonái és a rendőrök, a többieket továbbra is nagy erőkkel keresik. Sajtóértesülések szerint a táborban elhelyezett 350 migránsból mintegy százan távoztak, miután széttörték a bejárati kaput. A hatóságok azonnal elindították a keresésüket. Volt, akit a központ közelében tartóztattak fel, mások mezítláb elindultak a városközpont felé, és ott találtak rájuk. Több tucatnyi katona és rendőr keresi a hiányzó migránsokat, akik mindannyian tunéziai férfiak. Lampedusa szigetén kötöttek ki, innen szállították át őket hajóval Szicíliába. Matteo Salvini, a Liga párt vezetője közösségi oldalán reagált a történtekre, azt hangoztatva, hogy miközben a római kormány bezárja az olaszokat lakásaikba, kitárja a kikötőket, és nem képes ellenőrizni az illegális bevándorlókat. Matteo Salvini szerint a kormány veszélybe sodorja Olaszországot.

Két magyar férfi próbált meg 9 migránst külföldre csempészni. Délelőtt 10 óra körül igazoltatták őket, majd mindenkit bevittek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Június 27-én, hétfőn délelőtt a székesfehérvári rendőrök és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztály munkatársai közösen ellenőriztek két magyar rendszámú autót az M7-es autópályán, a Budapestre vezető oldal 62-es kilométerében, Székesfehérvárnál.

Az egyik autó egy Citroen volt, amiben a magyar sofőrön kívül még kilenc férfi ült. Ők mind szír állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni.

A rendőrök gyanúja szerint a másik autót vezető magyar férfi, a Citroen előfutójaként segített volna a migránsok külföldre csempészésében. A kilenc migráns közül senki sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon. A két sofőrrel együtt elfogták és bevitték őket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Kihallgatásuk után, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, a rendőrök visszakísérték a migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A magyar sofőröket pedig embercsempészéssel gyanúsítják. Ha bűnösnek találják őket, akár öt évet is ülhetnek börtönben, de minősített esetben akár tizenöt évig tartó börtönbüntetés is várhat rájuk. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója, akár húsz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kipukkadt a lufi, vágott hangfelvételt közölt a feleségéről Magyar Péter

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat