Létrehozva: 2020.02.05.

Migránsok gyújtották fel, leégett a csárda Kelebián

Néhány napja lángok martalékává vált a kelebiai csárda – a tűzet minden jel szerint migránsok okozták. A helyiek szerint nem ritkák az ilyen esetek, a bevándorlók ugyanis a szoba közepén is képesek tüzet gyújtani az elhagyatott épületekben.

A Szabadka melletti Kelebián évek óta rengeteg gondot okoznak a migránsok. Tűzesetekről is sűrűn hallani, de betörések és lopások is előfordulnak. A helyiek félnek, az illegális bevándorlók ugyanis házról házra járnak és, ahol senki sem lakik, oda be is költöznek.

Néhány napja lángok martalékává vált a kelebiai csárda – a tüzet feltételezhetően a migránsok okozták. A helyiek szerint nem ritkák az ilyen esetek, a bevándorlók ugyanis a szoba közepén is képesek tüzet gyújtani az elhagyatott épületekben. A migránsok által felgyújtott kelebiai csárda. Fotó: Magyar Szó Bahrija Saulić, lakos, Kelebián ezt nyilatkozta a vajdasági Pannon RTV-nek:

„Ezek bemennek, betörnek és ott melegszenek is meg minden. Tavaly volt még az interneten is, hogy egy fiatal házaspár az erdőben készítette a házat, hogy kijönnek lakni, és betörtek, nem egyszer, hanem háromszor, és a padlón tüzeltek a radiátor alatt. Hát jól mondom, radiátor alatt, és kiégették normálisan a padlót, és akkor a fiatal házaspár azt mondta, hogy ők már ezt tovább nem bírják.”

A helyiek esetenként az udvarból tessékelnek ki bevándorlókat. A Kelebiai Ménes udvarán keresztül is rendszeresen járnak át. Milenko Aleksić, igazgató, Kelebiai Ménes:

„Állandóan vannak velük gondjaink, mivel mellettünk nemrég csinálták az autóutat, és megrongálódott a kerítés. Azóta rendszeresen járnak a ménesen keresztül. Átjárnak az udvaron, ami nagyon kellemetlen. Így éjjel is az emberek, az éjjeli portások egy kicsit megijednek tőlük. A faluban mesélik, hogy mindenfélét csinálnak.”

Az üresen álló házakba is beköltöznek – erről mesélt a Pannon RTV-nek egy migráns: „ – Üres házakat keresünk a faluk szélén. Ha üres a ház, bemegyünk. - Honnan tudjátok, hogy üres? - Először elmegyünk, megnézzük, hogy laknak-e ott emberek. Ha laknak, nem megyünk oda be. Ha nincsenek emberek, ágynemű és egyebek, ha a ház teljesen üres, akkor bemegyünk. Nem megyünk be, ha ott élnek.” A házakba való behatolások miatt csökkent az emberek biztonságérzete. Erősebb lakatokkal, láncokkal, házőrző kutyákkal, de akár kamerákkal és riasztóberendezésekkel is ellátják az épületeket, bejáratokat. Egy kelebiai lakos ezt nyilatkozta a Magyar Szónak:

– Amikor a buszmegállónál várakozom, nagyon ijesztő látvány a felém közeledő migránssereg. Van, hogy csak párosával közlekednek, de előfordul, hogy húszan sétálnak együtt a határ felé. Tudomásom szerint eddig még nem bántottak senkit sem. A faluban többen is félnek, de még nem hallottam arról, hogy betörtek volna valakihez, és ott kárt tettek volna valamiben. Korábban becsöngettek hozzánk, csak vizet kértek, majd továbbálltak – mesélte el nekünk név nélkül az egyik asszony, akivel a piacon találkoztunk.

A helyi kisboltok dolgozói is félnek, a helyiek szerint a migránsok rendszeresen bejárnak, zsebre teszik az élelmet és fizetés nélkül kisétálnak az üzletekből.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor elmondta, mit gondol a Magyar Péter-ügyről

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken