Létrehozva: 2020.05.24.

Migráns bandaháború Bordeaux közelében

Egy ember meghalt, többen pedig megsebesültek, amikor különböző etnikumhoz tartozó bandák csaptak össze. Több településen is voltak konfliktusok, egy tinédzsert is megkéseltek.

A Bordeaux melletti Cenon nevű településen verekedés tört ki egy albán és egy koszovói banda között. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi miatt kezdődött a verekedés, de kisvártatva előkerültek kések is, egy 52 éves férfit szív tájékon szúrtak, ő azonnal életét vesztette, egy 30 év körüli fiatalember pedig szintén súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mellkasán és a karján találták el. Az elhunyt férfi fia is megsérült, de őt nem kellett kórházba szállítani. Szemtanúk elmondása alapján elképzelhető, hogy a vita valamilyen üzleti nézeteltérés miatt alakult ki. A bordeaux-i rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege indított nyomozást az ügyben, a késelőket még keresik.

Nem ez volt az egyetlen késelés Franciaországban az utóbbi időben, Amiens-ben egy tinédzsert sebesítettek meg egy késsel, itt szintén különböző nemzetiségű bandák csaptak össze. Három 23 és 29 év közötti iraki és három afrikai származású kiskorú között tört ki a verekedés, mely során az egyik iraki férfi fejére mértek egy jókora ütést egy üveg palackkal, az egyik tinédzsert pedig mellkasok szúrták. A hat személy közül a két sérültet kórházba szállították, a többieket pedig őrizetbe vették – közölte a France3 televíziós csatorna.

A bandaháború gyakran a kábítószer kereskedelemmel összefüggésben robbannak ki, rivális bandák leszámolásáról van szó. A helyzet néhány településen már-már tarthatatlan, a második legnagyobb francia várost, Marseille-t például észak-afrikai származású kereskedők uralják.

A helyzet azonban nem csak Marseille-ben reménytelen. Egy közeli településen, az 5 000 lakosú Castellan-ban például napi 80-100 000 eurós forgalmat bonyolítanak a drogkereskedők. Ám a közelmúltbeli razziákat és rendőrségi akciókat követően átrendeződött a drogpiac. Az eddig egyeduralkodó korzikai kábítószer kereskedőket felváltották ugyanis az Észak-Afrikából származó magreb bandák, akik újult erővel vetették bele magukat ebbe a jövedelmező üzletbe. A térségben továbbra is jelen vannak a korzikaiak is, de ők most már inkább játékgépekben utaznak.

Míg a bandák egyre drágább és korszerűbb eszközökkel vannak felszerelve, addig az őket üldöző hatóságok megmaradtak a régi, elavult módszereknél, ami egyértelműen a bűnözők malmára hajtotta a vizet.

Nyugat-Európa nagyobb városaira jellemző, hogy a kábítószer-csempészet és a kábítószer terítése a migráns, illetve a migráns hátterű bűnözői körök kezében van. Ugyanez a helyzet Párizsban, Berlinben vagy Hamburgban is, ahol a főleg nigériai migránsbandák irányítják a prostitúciót, a gyerekcsempészetet és a drogpiacot.

Belgium lett a kiskorú nigériai migránsok egyik célállomása, elemzők szerint pedig sok területen a szintén nigériai migránsmaffia az olasz maffiát is kiszorítja az alvilágból.

Az osztrák fővárosban, Bécsben például a drogkereskedelemből élők 80 százaléka nigériai migráns.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

vg.hu

Lerántjuk a leplet: ennyi Fülöp-szigeteki vendégmunkás van Magyarországon – jóval több, mint amit a KSH állít

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Bika hava: 1 éves szültésnapi horoszkóp a Bika jegyűeknek

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Így romantikázott férjével Palvin Barbi — Fotó

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük