Létrehozva: 2020.09.09.

Megtámadták Salvinit, letépték a nyakából a keresztet

Fizikai erőszak érte szerdán Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét a toszkán kampánykörútján.

Egy húszéves kongói származású nő, aki a tömegben a szenátor mellé férkőzött, felhasította a politikus ingjét és letépte a nyakában lévő rózsafüzért. A rendfenntartó erők azonnal letartóztatták az elkövetőt és megállapították, hogy nem volt beszámítható pszichés állapotban. „Minden rendben, jól vagyok. Bárkinek lehet eltérő véleménye, de a politikába nem férkőzhet be az erőszak. Bármikor vásárolhatok új inget, a rózsafüzért, amit egy plébánostól kaptam ajándékba, azonban nem tudom pótolni” – reagált Salvini, aki folytatja a kampányt.

Döntő csapást mér a jobbközép szövetség a szeptember 20-21-i, hét tartományt érintő regionális választásokon a kormányra – nyilatkozta Matteo Salvini, a Liga vezére. A jobbközép koalíció vezetője 7-0-ás győzelemben bízik. Salvini elképzelhetetlennek tartja, hogy az elkövetkező két évben ne kerüljön sor parlamenti választásokra. A tartományi választások után szerinte a balközép kormánynak le kell vonnia a következtetést és vissza kell vonulnia. A kormányerőket megosztó konfliktusok és a döntések halogatásai miatt sem jósol hosszú időt az ország jelenlegi vezetőségének.

Továbbra sem nyugodt a légkör a migránstáborokban. Újabb felkelés robbant ki a Villa Sikania elnevezésű, szállodából átalakított migránsközpontban, amely a szicíliai, Agrigento megyei Siculianában található.

A bevándorlók megunták a karantént és ezt tetőn ugrálva és a kerítésre csimpaszkodva adták a hatóságok tudtára. Rendszeresek az erőszakos reakciók és a szökések, a rendfenntartó erőknek egyre nagyobb erőfeszítésébe kerül a tábor ellenőrzése. A tábor lakói között tizenhat koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak.

A balkáni útvonalon, a szlovén határon át érkező migránshullám kezelése is megoldatlan. A befogadóközpontok telítettsége miatt már autóbuszokban helyezik el az újonnan érkezett bevándorlókat a karantén idejére. Az Udinétől északra található Tricesimo nevű településen a Missziós Madonna Szentély előtti téren parkolnak a karanténra szolgáló autóbuszok, amelyeket a rendőrség őriz. A migránsok tiltakoznak a körülmények ellen, közel negyvenen szökéssel is próbálkoztak. Giorgio Baiutti, Tricesimo polgármestere tarthatatlannak nevezte az állapotokat és azonnali megoldást sürgetett a hatóságoktól.

Az Udinetoday portál híradása szerint a bevándorlókat végül Udinében, egy kiürített kaszárnyában helyezték el. „A lehető legmélyebbre süllyedtünk” – kommentálta a helyzetet a La Repubblica napilapnak Paola Tracogna, a menedékkérő központ koordinátora, aki felhívtaa figyelmet, hogy a helyzet helytelen kezelése migrációellenes hangulatot válthat ki a helyi lakosok között.

Udine prefektusa jelezte, hogy a bevándorlók befogadására alkalmas épület felkutatásán dolgoznak, amely lehet egy kisebb szálloda, vagy egy használaton kívüli iskolaépület is. A menedékkérők addig tartózkodnának az épületben, amíg menedékkérelmük elbírálásra nem kerül. Ez azonban akár éveket is igénybe vehet.

Cipruson is ég a ház
Libanonnal együttműködve tartóztatná fel Ciprus a Földközi-tengeren keresztül érkező migránsokat. Nikosz Núrisz ciprusi belügyminiszter hétfőn közölte, az utóbbi napokban százötvennél többen érkeztek a ciprusi felségvizekre, sokan közülük szíriai állampolgárok, de vannak köztük libanoniak is. Három migráns a tengerbe ugrott a Málta közelében augusztus eleje óta várakozó olajszállító hajóról. A járművet működtető cég közlése szerint a bevándorlókat kimentették. A hajón 27 illegális migráns tartózkodik, akiket augusztus 5-én mentettek meg a Földközi-tengeren. Újra nő a migrációs nyomás Törökország felől a görög határon. Az athéni menekültügyi minisztérium szerint az elmúlt napokban egyre több illegális határátlépőt tartóztattak fel, naponta bevándorlók százai próbálkoznak az átkeléssel. A görög határőrség megerősítette a határok védelmét. Egy hét alatt tíz koronavírussal megfertőződött migránst találtak a túlzsúfolt móriai menekülttáborban. A görögországi Leszbosz szigetén található központban az egészségügyi hatóságok közlése szerint további ezer teszt eredményére várnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút