KÜLFÖLD

Megtagadnák az állampolgárságot az iszlám országokból érkezettektől Dániában

Ez javasolta a Facebook-oldalán, majd egy interjúban az Új Jobb Párt képviselője, Mette Thiesen. A reakciókból majd kiderül, hogy a kormányra került “vörös blokk” mit szól hozzá.
  • Szerző: SZM

Alig két hónapja, hogy Dániában a “vörös blokk” átvette a hatalmat, máris gyökeres fordulat állt elő a migrációs politikában. Amint ismeretes, Dánia kész a migránsok kvóta szerinti befogadására – jelentette ki Mattias Tesfaye, az új kormány bevándorlás- és integrációügyi minisztere, aki nem mellékesen apai ágon etiópiai migráns felmenőkkel rendelkezik. A korábbi kormány az “önként vállalt” 500 fős kvótát 2016-ban visszamondta, úgyhogy ez most újra aktuális lesz.

Nyilvánosságra került az a hír is, miszerint a kormány egyházügyi minisztériuma olyan mecsetek működését engedélyezte, ahol szabadon lehet hirdetni a női jogokkal szembeni legális fellépést, vagy éppen a dán joggal ellentétes nézeteket. Dániában a mecsetek működésének az engedélyezése azzal is jár, hogy ezek az intézmények adómentességet élveznek, és hogy különleges vízumokat állíthatnak ki. Az előbb említett okiratokkal pedig könnyedén tudnak szélsőséges hitszónokokat az országba legálisan beutaztatni – írta az Origo.

A választási pofonból most kezdenek felocsúdni a vesztesek. Az első valamirevaló gondolat az Új Jobboldal Párt egyik képviselőjétől, Mette Thiesentől származik, aki a Facebook-oldalán, majd a Berlingske lapban ekképpen fogalmazott: “Ne engedélyezzük a dán állampolgárság megadását olyan emberek számára, akik muszlim értékeken alapuló országokból származnak. Láthatjuk, hogy ezek a csoportok túlreprezentáltak a bűnözési statisztikákban, ne akarjuk megadni számukra a dán állampolgárságot.

A dán állampolgárság megszerzése nem jog. Állampolgárságot csak azoknak kell adnunk, akikről úgy gondoljuk, hogy Dánia számára előnyösek lesznek, akik azonosulnak a dán értékekkel és akik nem követnek el bűncselekményt.”

Az országgyűlési képviselő kilenc olyan származási országról beszélt, amelyek esetében nem adnák meg a dán állampolgárságot: Irak, Afganisztán, Irán, Marokkó, Pakisztán, Szomália, Libanon, Szíria és Törökország. Azt látjuk, hogy az ezekből az országokból származó férfiak kétszer annyi bűncselekményt követnek el, mint a dánok, ugyanakkor a foglalkoztatási arányuk 25 százalékkal alacsonyabb – érvelt a lapban a képviselő.

Nagy kérdés, hogy hogyan reagál majd rá a „vörös blokk”.

Forrás: Breibart

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?