KÜLFÖLD

Megszűnt, ezt a légitársaságot vágta haza a koronavírus

A cég egyébként is anyagi nehézségekkel küzdött, a koronavírus miatti utascsökkenés végleg betette a kaput.
  • Szerző: Ripost

A legnagyobb brit regionális légitársaság, a Flybe évek óta pénzügyi nehézségekkel küszködött, és már januárban is a csőd szélén állt, de akkor egy befektetői csoport megmentette. A légitársaság utasforgalma azonban a koronavírus-járvány terjedése miatt az elmúlt hetekben meredeken csökkent, végül csődbe mentek: az összes játatukat törölték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció, Fotó: pixabay

A vezérigazgató, Mark Anderson csütörtök reggeli közleményében bejelentette, a cég „jelentős finanszírozási problémákkal” került szembe, és ezeket csak tetézte a koronavírus-járvány, amely alig néhány nap alatt komoly hatást gyakorolt a keresletre.

A Flybe központja a délnyugat-angliai Exeter repülőterén volt. A társaság a regionális belföldi brit légiközlekedés gerincét alkotta: a dél-angliai Southampton repülőterén például a forgalom 95 százalékát a Flybe bonyolította le.

A brit kormány csütörtöki közleményében kérte a távolsági járatokat működtető brit busztársaságokat, hogy további intézkedésig fogadják el a Flybe törölt járataira szóló menetjegyeket.

A Flybe 2300 embernek adott munkát, flottáját 119 repülőgép alkotja – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?