BOZÓT

Megszólalt a Donáthot vádoló nő: „Fogdosott, alám nyúlt, megfogta a melleimet”

Mint ismert, a volt szocialista országgyűlési képviselőt, Donáth László evangélikus lelkészt, Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapját a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik női dolgozója feljelentette szexuális zaklatás és testi bántalmazás miatt.
  • Szerző: RIPOST

 

Megszólalt a hvg.hu-nak az a korábban a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban dolgozó takarító, aki rendőrségi feljelentést tett Donáth László lelkész ellen. A lapnak nyilatkozó L.M. mint mondja, nem akart a sajtóhoz fordulni. Ugyanakkor az interjúban kitartott amellett, hogy Donáth László nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta, ezért tett feljelentést június közepén. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta és ajánlatot tett neki.

„Fogdosott, alám nyúlt, megfogta a melleimet. De ha nincs róla bizonyíték, úgysem hittek volna nekem” – válaszolta a takarítónő arra a kérdésre, hogy miért csak később, ebben az esetben egy tettlegesség után tett lépéseket. „Nem mentem volna el a rendőrségre, ha nem lenne igaz. Én csak igazságot akarok, semmi mást, derüljön ki, hogy megtette, ez a rendőrség dolga” – tette hozzá.

Állítja, régóta félve ment be dolgozni, de ennek okáról sokáig még az élettársának sem beszélt, viszont a kolléganőinek, sőt egy korábbi felettesének is panaszkodott. Közülük volt, aki azt tanácsolta, inkább mondjon fel, ahogy elmondása szerint volt más női alkalmazott is, aki hasonló okból távozott.

„Mikor több mint két éve odakerültem, egyedülálló anyuka voltam egy 4 éves kisfiúval” – magyarázta, miért volt fontosabb az állása, főleg, hogy félt attól, máshol nem lennének vele toleránsak, hiszen egy kisgyerek sokszor lehet beteg.

L.M. tehát azt is állítja, hogy Donáth nemcsak őt, hanem a szeretetotthon más munkavállalóit is molesztálta, szerinte „nekik is védelem, ha valaki feláll és odaáll”, ahogy ő tette a feljelentéssel – írta a hvg.hu.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?